Voor de import van CSV-bestanden, ga in het menu  naar  en klik op  .

De import van CSV-bestanden laat toe om identificatiefiches van relaties en documenten afkomstig van een ander commercieel beheersoftware dan van WinBooks on Web, rechtstreeks in de boekhouding te importeren.

Indien uw dossier de analytische boekhouding bevat, zal het eveneens mogelijk zijn om de analytische informatie te recupereren die aan de documenten gelinkt zijn die u wenst te importeren.

De import van de CSV-bestanden vereist geen aanschaffing van de module Import Excel & CSV.

De te importeren bestanden dienen een bepaalde structuur te respecteren.

De klanten en/of leveranciers moeten in een apart bestand worden aangeleverd dan de facturen en/of creditnota's.

Bestanden

Document

Overloop de boomstructuur van uw harde schijf en selecteer het CSV-bestand met de te importeren documenten.

Klant/Leverancier

Overloop de boomstructuur van uw harde schijf en selecteer het CSV-bestand met de te importeren relaties.

Klik op om te controleren of het bestand dat uw wenst te importeren het juiste formaat bevat.

Periode/Datum

Periode

Specificeer de boekhoudperiode waarin u uw bestanden wenst te importeren.

Datum

Definieer en selecteer in de afrolmenu het gebruikt datumformaat. De 3 mogelijkheden zijn:

• yyyy/mm/dd : jaar/maand/dag
  • dd/mm/yyyy : dag/maand/jaar
  • mm/dd/yyyy : maand/dag/jaar

Andere formaten worden niet ondersteund voor het importeren van CSV-bestanden.

Opties

Overschrijf bestaande document(en)

Vink deze optie aan indien uw te importeren CSV-bestand informatie bevat met betrekking tot reeds bestaande boekingen in uw boekhouding en indien u deze informatie volledig wenst te vervangen met de informatie die zich in het CSV-bestand bevindt.

Update bestaande document(en)

Vink deze optie aan indien uw te importeren CSV-bestand informatie bevat met betrekking tot reeds bestaande boekingen in uw boekhouding en indien u de bestaande boekingen enkel voor de velden die in het CSV-bestand zitten wenst te updaten.

Niet updaten voor bestaande relaties

Vink deze optie aan indien u de fiches van uw bestaande relaties niet wenst up te daten.

Klik op  om uw bestand te importeren.

Klik op  om de import te annuleren.

klik op  om meer uitleg te bekomen over de te respecteren structuur van de te importeren CSV-bestanden.