Voordat u met het inlezen van de CODA-bestanden kan beginnen, moet u de nodige parameters te definiëren.

Instellingen - Configuratiescherm - Modules - Coda - Coda opties

Tabblad Algemeen

Wachtrekening

Voer het nummer in van de wachtrekening waarop alle verrichtingen zullen geboekt worden die WinBooks on Web niet heeft kunnen afpunten.

Documentnummer van het financieel dagboek

Begin het documentnummer van het financieel dagboek met

Vul eventueel het jaartal van het boekjaar in.

Opmaak

Definieer het invulmasker (aantal posities) dat volgt op het voorheen gedefinieerde jaartal.

Afpunting

Per bedrag

Zodra de derde partij is geïdentificeerd door een van de zoekmethoden, doorzoekt WinBooks on Web in de historiek van zijn open posten een boeking met het zelfde bedrag maar met tegengesteld teken om ermee af te punten.

Specifiek karakter van het bestand

Meerdere CODA-bestanden met hetzelfde bankrekeninguittrekselnummer

Het bankafschriftnummer (afhankelijk van het gekozen formaat) zal worden gevolgd door een sequentieel nummer.

Beheer

Kredietkaarten

Vink deze optie aan om de kredietkaarten van verschillende banken te beheren. Deze functionaliteit zal u toelaten de bedragen op te splitsen in een brutobedrag, een commissie en een nettobedrag (Visa, Master Card & American Express). De activatie van deze optie zal u toelaten de tabel met Kredietkaarten te vervolledigen.

Kredietkaarten via terminal

Vink deze optie aan om de kredietkaarten via terminal te beheren. Deze functionaliteit zal u toelaten om bepaalde specifieke sleutelwoorden (nummers van de terminal) te definiëren en biedt de mogelijkheid om automatisch de uitgevoerde betalingen via terminal aan bepaalde algemene rekeningen toe te wijzen. U kunt bovendien de bedragen opsplitsen in een brutobedrag, een commissie en een nettobedrag.  De activatie van deze optie zal u toelaten de tabel met Kredietkaarten via terminal te vervolledigen.

De activatie van de kredietkaarten via terminal vereist de voorafgaande activatie van de kredietkaarten.

Maaltijdcheques

Vink deze optie aan indien u maaltijdcheques wenst te beheren.

De activatie van deze optie zal een nieuwe tabel in het configuratiescherm aanmaken onder CODA: Coda maaltijdcheques.

Ecocheques

Vink deze optie aan indien u ecocheques wenst te beheren.

De activatie van deze optie zal een nieuwe tabel in het configuratiescherm aanmaken onder CODA: Coda ecocheques.

OGM

Vink deze optie aan om de overschrijvingen met gestructureerde mededelingen (OGM) te beheren. Alle uitgevoerde betalingen met als commentaar een OGM, zullen automatisch afgepunt worden met de betrokken factuur.

OGM in kredietkaarten

Vink deze optie aan als u de OGM voor uw kredietkaarten wenst te beheren. Alle betalingen met een speciale OGM als commentaar, worden toegewezen aan de gekoppelde factuur.

Tag vóór de OGM

De activatie van deze parameter zorgt ervoor dat de OGM (Overschrijving met gestructureerde mededeling) wordt teruggevonden in het veld 'commentaar' in het CODA-bestand.

Deze optie vereist de activatie van de OGM in de kredietkaarten. Zij werd ontworpen om de kredietkaarten van INGENICO correct te beheren. Vul hierbij de karakters F: in dit veld in, zodat de OGM makkelijk in het commentaarveld van de kredietkaarten van INGENICO terug te vinden is.

Sleutelwoorden

Vink deze optie aan om specifieke sleutelwoorden te koppelen aan een algemene rekening, een klant of een leverancier.

De activatie van deze optie zal u toelaten de tabel met Sleutelwoorden te vervolledigen.

Uitsplitsen

Overschrijvingen

Vink deze optie aan om collectieve overschrijvingen uit te splitsen. Wanneer het CODA-bestand gegevens van een collectieve leveranciersbetaling bevat, kunt u kiezen om ofwel de totale betaling op één enkele rekening te boeken (in het algemeen is dit de wachtrekening die gebruikt werd bij het aanmaken van de overschrijvingen om deze te matchen in het tabblad 'Verrichtingen' van de leveranciers), ofwel de betaling uit te splitsen en toe te kennen aan de verschillende betaalde leveranciers.

Domiciliëringen

Vink deze optie aan om collectieve domiciliëringen uit te splitsen. Wanneer het CODA-bestand gegevens van een collectieve klantendomiciliëring bevat, kunt u kiezen om ofwel het totale bedrag op één enkele rekening te zetten, ofwel het betaalde bedrag te splitsen en toe te kennen aan de verschillende betrokken gedomicilieerde klanten.

Andere

Vink deze optie aan om collectieve inningen uit te splitsen. Net zoals voor de collectieve overschrijvingen kunt u in de CODA-bestanden het totaal van de inningen (gegroepeerd per OGM bijvoorbeeld), evenals de detail ervan terugvinden. Deze globalisatie werd uitgevoerd door uw bank. U kunt kiezen om enkel het totaal bedrag dat door de bank wordt aangeleverd te recupereren of de detail van de inningen.

Het uitsplitsen van globale bedragen kan enkel gebeuren indien het CODA-bestand eveneens de details van deze verrichtingen bevat. Indien dit niet het geval is, moet u een verzoek hieromtrent indienen bij uw financiële instelling.

Automatisch

Stop het proces als de saldi niet gelijk zijn tijdens de automatische import

Activeer deze parameter om de import te stoppen wanneer de saldi van de CODA's niet overeenstemmen met de saldi die in uw financiële dagboeken worden weergegeven.

Tabblad Zoekvolgorde

Zoekvolgorde

Bepaal de volgorde waarin gezocht zal worden.

De instelling van de zoekvolgorde hangt af van de aangevinkte opties in het tabblad Algemeen van de Coda opties.  Voor meer details verwijzen wij naar de verschillende stappen bij het opzoeken in een CODA bestand