Bestelbon aangemaakt op basis van een klantenofferte

De bestelbon klant komt doorgaans tot stand op basis van een offerte van de klant. In de klantenofferte hoeft u alleen maar te klikken op de knopom de offerte om te zetten in een bestelling.

Voorbeeld:

Ingeval van een offerte aan klant Rodrigues van 1 artikel EOS 5D MARK IV en 2 artikelen SD-kaart 128GB voor een totaal bedrag van € 3882,26.

De backorders in de fiches van de respectievelijke artikelen zijn o op dit moment.

Klik in de offerte op de knopom deze om te zetten in een bestelling.

De bestelling werd in zijn geheel gegenereerd op basis van de offerte die werd aangemaakt voor de klant Rodrigues.

Zodra de bestelling is gegenereerd, worden backorders van de klant geregistreerd in de respectievelijke artikelfiches.

Omzetting van de bestelling in een verzendnota (of in een factuur, als er geen levering plaatsvindt)

Klik in de bestelling op de knopom deze om te zetten in een verzendnota.

De verzendnota werd in zijn geheel gegenereerd op basis van de bestelling die werd aangemaakt voor de klant Rodrigues.

Zodra de verzendnota is gegenereerd, worden de backorders van de klant automatisch verminderd op basis van de hoeveelheid geleverde artikelen, in het weergegeven voorbeeld werden de backorders teruggebracht naar 0.

Het zijn dus de klantenbestelling en de verzendnota of de factuur (als de facturatiecyclus van uw bedrijf de verzendnota niet beheert) die de backorders van de klant zullen beïnvloeden.

Bestelbon direct aangemaakt zonder recuperatie (omzetting) van een klantenofferte

Zodra de bestelling is ingevoerd en opgeslagen, worden de backorders van de klant aangepast in de respectievelijke artikelfiches.

Als de factureringscyclus van uw bedrijf niet voorziet in het beheer van een klantenofferte, is het daarom niet nodig om deze te aan te maken. U kunt de klantenbestelling rechtstreeks aanmaken.

Omzetting van een bestelling in een verzendnota met aanpassing van de geleverde hoeveelheid

De eerder ingevoerde bestelling wordt nu omgezet in een verzendnota, maar het aantal geleverde artikelen is teruggebracht tot 1 SD-kaart Sandisk 128 GB.

De verzendnota bevat een hoeveelheid = 1 voor elk artikel.

Zodra de bestelling is omgezet in een verzendnota, worden de backorders van de klant aangepast in de respectievelijke artikelfiches. Er zijn dus inderdaad nog 2 backorders klanten voor het artikel SD-kaart Sandisk 128 GB .

Het hierboven beschreven principe zou hetzelfde effect hebben als de facturatiecyclus van uw bedrijf niet voorzag in het gebruik van een verzendnota. De bestelling zal dan rechtstreeks zou worden omgezet in een factuur en de 2 backorders van de klant ook zouden blijven bestaan.

Omzetting van een bestelling en een verzendnota met aanpassing van de geleverde hoeveelheid en sluiting van de backorders

De eerder ingevoerde bestelling wordt nu omgezet in een verzendnota, maar het aantal geleverde artikelen is teruggebracht tot 1 en wordt daarna niet meer geleverd (bijvoorbeeld in het geval dat bepaalde artikelen niet meer worden aangeboden, enz...)

De verzendnota bevat een hoeveelheid =1 voor elk artikel.

Zodra de bestelling is omgezet in een verzendnota, worden de backorders van de klant aangepast in de respectievelijke artikelfiches. In dit geval zijn er geen nabestellingen meer van klanten omdat we hebben besloten de bestelling te sluiten.

Tijdens een gedeeltelijke levering kan de gebruiker besluiten het originele document te sluiten door de vakjes in de kolom Sluiten BESTEL(LING) aan te vinken, waardoor het saldo van de backorder van dit document wordt geannuleerd.