Een overschrijving met gestructureerde mededeling (OGM) laat toe om een unieke reeks van 12 cijfers op de factuur van de schuldeiser weer te geven. Indien de schuldenaar deze gestructureerde communicatie hanteert bij de betaling, dan wordt deze betaling zonder enige onzekerheid geïdentificeerd. Het gebruik van de OGM biedt dus een niet te negeren tijdswinst tijdens het afpunten van de klantenbetalingen in de boekhouding.

Algemene instellingen

Om de OGM functie in de facturatiedocumenten te gebruiken, moet deze optie op voorhand geactiveerd worden via Instellingen / Configuratiescherm / Facturatie / Opties facturatie / tabblad Documenten.

Vink het vakje 'Maak een gestructureerde mededeling (OGM) aan' aan om deze parameter te activeren tijdens het afdrukken van uw documenten.

Instellingen van de lay-out

Na bovenstaande eerste stap, moet u nu aangeven in welke zone van de lay-out u de gestructureerde mededeling wenst te laten verschijnen.

De instelling van deze tweede stap geschiedt via Instellingen / Configuratiescherm / Facturatie / Factuur kop- en voettekst.

Selecteer de zone waar u uw gestructureerde mededeling wenst en klik vervolgens onderaan rechts op , selecteer OGM en bewaar uw wijzigingen.

Let erop dat u het tabblad met de juiste taal geselecteerd hebt. In het geval dat u lay-outs in meerdere talen beheert, herhaal de hierboven beschreven operatie voor elk van de talen.

Gebruik maken van de OGM in de documenten en afdrukken

Het veld OGM wordt vanaf nu correct ingevuld bij het aanmaken van een document van het type verkoopfactuur en zal ook te zien zijn bij de afdruk van het document, op dat plaats dat u bepaald hebt.