Vanaf 1 december 2021 geldt een nieuwe procedure voor het activeren van de Codabox-Peppol-module op het digitalisatieplatform van WinBooks (Portaal).

Activatie van de module Codabox-Peppol op het niveau van de licentie

Selecteer uw licentie op het Portaal  en klik op .

Selecteer in het afrolmenu de module CODABOX-Peppol (LIC)

en klik op .

E-mailadres

Vul het e-mailadres in van de afzender van de factuur (e-mailadres van de wettelijke vertegenwoordiger van het bedrijf)

Hoeveelheid facturen

Specificeer het aantal facturen dat u naar Codabox-Peppol wilt verzenden.

Klik vervolgens op .

Activatie van de module Codabox-Peppol op het niveau van het dossier

Selecteer uw dossier en klik op , selecteer de  module CODABOX-PEPPOL in het afrolmenu en klik op .

Ga vervolgens naar de configuratie van de module Codabox-Peppol door op te klikken.

De module Codabox-Peppol moet eerst op licentieniveau worden geactiveerd en vervolgens op dossierniveau.

Instellingen van de module Codabox-Peppol - tabblad 'Settings'

De informatie die in bepaalde velden wordt ingevuld, moet absoluut een bepaald formaat respecteren. Dit is cursief (in italic) aangegeven in de omschrijving.

Identificatie

ID kaart

Download een gescande kopie van de identiteitskaart van de wettelijke vertegenwoordiger van het bedrijf.

Scan de identiteitskaart, maximaal 1 MB

Bedrijfsnamen

Vul de volledige naam van uw bedrijf in.

Minimaal 1 karakter, maximaal 100 karakters

BTW-nummer

Vul het btw-nummer van uw bedrijf in.

Belgisch btw-nummer, beginnend met 0, geen BE!

E-mail

Vul het e-mailadres van uw bedrijf in.

Moet een geldig e-mailadres bevatten, maximaal 100 karakters.

E-mail contact

Vul een e-mailadres van de contactpersoon in binnen uw bedrijf in het geval van een probleem met Codabox.

Moet een geldig e-mailadres bevatten, maximaal 100 karakters.

Telefoonnummer

Vul het telefoonnummer + telefooncode van uw bedrijf in.

Moet worden voorafgegaan door het internationale voorvoegsel, dus als voorbeeld voor België moet dit +32 10451244 zijn.

+ XX gevolgd door minimaal 7 cijfers, maximaal 15 cijfers

Startpagina

Vul de URL van uw website in.

Moet een geldige URL bevatten, maximaal 255 cijfers

Klik vervolgens op

Plaats

Land

Vul uw land in.

Moet België zijn.

Postcode

Vul uw postcode in.

Minimaal 1 cijfer, maximaal 11 cijfers

Stad

Vul uw stad in.

Minimaal 1 karakter, maximaal 50 karakters

Straat

Vul uw postadres in.

Minimaal 1 karakter, maximaal 100 karakters

Huisnummer

Vul uw huisnummer in.

Minimaal 1 karakter, maximaal 11 karakters

Klik vervolgens op .

Verdere informatie

Bankrekeningen (IBAN)

Vul uw bankrekeningen in IBAN-formaat in.

Geldige IBAN, maximaal 34 karakters

Ondersteuning e-mail

Vul een mogelijk e-mailadres voor ondersteuning in.

Moet een geldig e-mailadres bevatten, maximaal 100 karakters

Ondersteuning telefoon

Vul een mogelijk telefoonnummer voor ondersteuning in.

Moet worden voorafgegaan door het internationale voorvoegsel, dus als voorbeeld voor België moet dit +32 10451244 zijn.

+ XX gevolgd door minimaal 7 cijfers, maximaal 15 cijfers

Ondersteunings-url

Vul een mogelijk internetadres voor ondersteuning in.

Moet een geldige URL bevatten, maximaal 255 karakters

Klik vervolgens op de knop .

Velden gemarkeerd met zijn verplichte velden.

Wanneer een stap correct is voltooid en u naar de volgende stap gaat, wordt deze gemarkeerd met een groene stip zoals hierboven weergegeven.

Zodra uw gegevens werden opgeslagen, wordt de informatie ter validatie naar Codabox overgebracht. Deze lidmaatschapsprocedure en validatie van de verstrekte informatie zullen binnen 5 werkdagen worden verwerkt.

Gedurende deze periode worden elektronische facturen uit uw dossier tijdelijk opgeslagen op onze servers. Zodra uw lidmaatschap is gevalideerd door Codabox, worden de in wacht staande facturen door het Portaal naar Codabox verzonden.

De verschillende statussen van uw aanvraag om lid te worden van de Codabox-Peppol-service zijn:

Status
CreatedDe leverancier is succesvol aangemaakt bij CodaBox.
Approved

De leveranciersinformatie is gevalideerd door CodaBox en de leverancier  zal worden geïntegreerd in het (de) elektronische facturatienetwerk(en).

Rejected

Er was een probleem met de leveranciersinformatie en CodaBox kan de leverancier niet accepteren.

Onboarded

De leverancier is nu volledig geïntegreerd. U kunt nu beginnen met het verzenden van documenten voor deze leverancier.

Offboarded

De leverancier werd succesvol verwijderd uit de lijst. U kunt geen documenten meer sturen voor deze leverancier.

Als we het hebben over leverancier, bedoelen we de uitgever van de Peppol-factuur die een factuur naar zijn klant stuurt.