Tijdens de installatie werd een shortcut WinBooks  aangemaakt op het bureaublad.
Dubbelklik op de shortcut WinBooks om het programma te starten of selecteer de toepassing WINBOOKS.EXE in de menu STARTEN, PROGRAMMA'S, map WINBOOKS. Volgende situaties kunnen zich voordoen :

• Als u WinBooks voor het eerst opstart en totdat u WinBooks registreert, wordt automatisch het demodossier Parfinv geactiveerd en krijgt u de hoofdmenu van de toepassing te zien, wat u toelaat de functionaliteit te testen en zich vertrouwd te maken met de werkomgeving van WinBooks met behulp van vooringevoerde demogegevens.

In het demodossier zijn bepaalde functies van WinBooks bewust gedeactiveerd : afsluiten van periodes en boekjaren, aanmaken van extra dagboeken, parametreren van het dossier, ...

• Indien u uw eigen dossier wil aanmaken, dient u eerst WinBooks te registreren, ofwel als definitieve versie, ofwel als evaluatieversie.
  • Indien u WinBooks reeds geregistreerd hebt, krijgt u het venster voor het openen van een dossier te zien.