Van zodra u WinBooks opstart, verschijnt er een reeks icoontjes aan de linkerkant van het scherm. Dit iconenpalet biedt de mogelijkheid om sneller en makkelijker doorheen het programma te navigeren, of dit laatste nog beter te laten beantwoorden aan uw noden door het toevoegen van eigen sneltoetsen of iconen die externe toepassingen opstarten.
U dient enkel te klikken op de gewenste "groep" (onderhoud, dossier, bestanden...) en vervolgens het betrokken icoontje te selecteren.
Dit iconenpalet of verpersoonlijkte werkbalk is een optie. Om deze werkbalk te installeren of de installatie ervan te verwijderen, dient u de betrokken optie aan/of uitvinken in de gebruikersvoorkeuren.

U kunt deze werkbalk steeds verstoppen of opnieuw te voorschijn toveren door middel van de menu VENSTER

Opbouw van de dossiers

Wanneer u de rubriek Dossiers selecteert, verschijnt er een lijst met de verschillende dossiers onder de vorm van een verkenner. Tevens worden steeds per dossier de boekjaren teruggenomen. Een dubbelklik is voldoende om snel van dossier of boekjaar te veranderen (uiterst interessant voor boekhoudkantoren)

Verpersoonlijkte menus

WinBooks biedt u de mogelijkheid om eigen "groepen" toe te voegen.
Ga als volg te werk :

• Open een dossier met uw gebruikerscode
  • Rechtermuisklik in het menu en selecteer Een groep toevoegen
  • Plaats eender welk icoon ... en de sneltoets wordt automatisch aangemaakt!