Deze webpagina laat u toe de geldigheid van een BTW-nummer van een lidstaat van de Europese Gemeenschap te verifiëren.

U kan toegang verkrijgen tot deze functie via twee verschillende manieren.

Ofwel klikt u op de knop  dat zich naast het BTW-nummer in de fiche van een klant of een leverancier van de Europese Gemeenschap bevindt.

WinBooks zal u een scherm tonen dat weergeeft of het gecontroleerde BTW-nummer geldig is of niet.

Ofwel via de menu DOSSIER/EXTERNE WEBSITES/VIES-CONTROLE BTW NR.

Indien u via deze weg naar dit programma gaat wanneer een klanten- of leveranciersfiche openstaat, dan kan u het resultaat van de geldigheid van het BTW-nummer van deze klant of leverancier zien, net zoals u op de knop in zijn of haar fiche zou gedrukt hebben.

Het BTW-nummer van Belgische klanten en leveranciers wordt alleen gecontroleerd wanneer u de database raadpleegt via de menu DOSSIER/EXTERNE WEBSITES/VIES-CONTROLE BTW NR en wanneer de fiche van deze Belgische klant of leverancier openstaat.

Daarentegen, indien er geen klanten- of leveranciersfiche openstaat, dan wordt het selectiescherm van VIES zelf geopend.