Indien u met ISABEL 6 werkt en u over een abonnement ISABEL GO beschikt, biedt WinBooks een volledige synchronisatie met ISABEL 6 aan.
Na de installatie van de nodige WinBooks-componenten, moet u de optie Synchronisatie met ISABEL 6 aanvinken alsook een geldig mailadres aanduiden in het veldje Mailadres in de fiche van de financiële dagboeken die met ISABEL 6  zullen worden beheerd.
Zodra dit gebeurt is, verschijnt er het volgende icoontje  in de werkbalk (vanaf release 8 wordt dit een nieuwe menu-item in de menu BANKEN).

Dit icoontje laat u toe om zich in verbinding te stellen met Isabel 6 en zodanig de elektronische bankbestanden op te halen.
In het invoerscherm van de financiële dagboeken kunt u eveneens deze verbinding aanvragen om zo de elektronische rekeningafschriften onmiddellijk in te lezen (u hoeft dus enkel nog gebruik te maken van de menu Recuperatie van de CODA bestanden voor het bepalen van de parameters.)

Indien u zelf de gegevens handmatig wenst in te voeren, zal het volgnummer van het document voorgesteld worden rekening houdend met de instellingen met betrekking tot het nummeren van boekstukken in de CODA-module.
Klik op  en ga verder met het invoeren van boekstukken.

Indien u echter via ISABEL 6 te werk gaat, zal het volgnummer van het (de) boekstuk(ken) vervat in de reeds gedownloade CODA-bestanden doch nog niet doorgeboekt, voorgesteld worden. Indien er geen volgnummer verschijnt, zijn er geen CODA-bestanden meer die nog dienen doorgeboekt te worden. Dan kunt u gebruik maken van  om nieuwe CODA-bestanden die nog in wacht bij Isabel zijn te downloaden.
Klik vervolgens op  en de financiële transacties werden automatisch in het dagboek ingevoerd, net zoals u beroep had gedaan op de menu Recuperatie van de CODA-bestanden.

Wanneer CODA-bestanden tijdens de synchronisatie worden geïmporteerd, worden deze in de map die via de menu Operaties/Recuperatie van de CODA bestanden bepaald werd, bewaard.

Indien u meerdere boekhouddossiers beheert en uw Isabel Go abonnement u toelaat om gelijktijdig CODA-bestanden voor deze dossiers te downloaden, dan is het aanbevolen om dezelfde CODA-map voor al deze dossiers te gebruiken.