Een dossier parametreren bestaat erin het aan te passen aan uw werkgewoontes. Voor een snelle start raden we u volgende volgorde aan :

1. Algemeen parametreren van het dossier : sommige instellingen zijn verplicht (BTW of centralisatierekeningen bv.) en moeten bijgevolg gedefinieerd worden opdat u uw boekingen zou kunnen invoeren en uw BTW-aangifte zou kunnen opmaken. Andere instellingen zoals de boekingsinstellingen – ook al zijn ze facultatief – versnellen het invoeren en zijn daardoor zeer nuttig.
  2. De dagboeken toevoegen (m.n. de financiële dagboeken - de andere dagboeken (verkoop, aankoop, divers) zijn reeds aanwezig) waarin u uw boekingen in WinBooks zal invoeren.

Telkens u een boeking invoert, kan u :

• Uw klanten en leveranciers bewaren.
  • Het boekhoudplan invullen in functie van uw bedrijf.
  • De tabellen van de secondaire basisgegevens invullen.

Tenslotte, afhankelijk van uw informatiebehoefte, kan u uw eigen velden aan de rekeningfiches toevoegen of velden die u nooit gebruikt verwijderen.