Als Isabel Software Partner, heeft WinBooks een knop Isabel GO
 in haar toepassing ingebouwd, waardoor er een rechtstreekse verbinding en mogelijkheid tot uitwisselen van bestanden tussen beide applicaties bestaat.  Isabel 6 is een web-applicatie. Bijgevolg is het dus mogelijk om bv coda bestanden rechtstreeks in WinBooks in te lezen, bestanden met overschrijvingen naar Isabel te verzenden.

Installatie van de verbinding tussen WinBooks en Isabel

Alvorens gebruik te kunnen maken van de koppeling tussen WinBooks en Isabel 6, moet u Isabel 6 installeren. Tevens moet u uw contract controleren (Import van CODA-bestanden, betalingsbestanden van leveranciers en ISABEL Go). Daarna installeert u de componenten die nodig zijn voor de koppeling tussen WinBooks en Isabel 6.

ISABEL 6 activeren in WinBooks

Toevoegen en check van de velden IBAN en BIC

Voor het instellen van de Isabel 6 zones in uw dagboek, is het noodzakelijk om over de IBAN en BIC velden te beschikken in uw bestanden. Deze worden geïnstalleerd via de parameters van de derdenrekeningen.

Tijdens het bijwerken van het dossier zal WinBooks niet enkel deze 2 velden in de aangeduide bestanden toevoegen. Tevens zullen de bankrekeningen onder het Belgisch formaat geconverteerd worden naar het IBAN formaat en zal de BIC code opzocht worden. Als de module buitenlandse overschrijvingen is geïnstalleerd, wordt de default IBAN rekening van de betrokken leveranciers automatisch teruggenomen in hun fiche. De financiële dagboeken, de CODA bestanden en de bestanden m.b.t. andere begunstigden zijn ook bijgewerkt tijdens deze procedure.

De financiële dagboeken

Eerst moet er aangeduid worden welke dagboeken al dan niet met Isabel 6 zullen werken. Dit gebeurt op niveau van het parametreren van de financiële dagboeken in WinBooks. Het is voldoende om het vakje naast 'Synchroniseren met ISABEL 6' aan te kruisen. Deze bewerking moet u doen voor elk dagboek waarvoor de bankrekening wordt beheerd via ISABEL 6.

Synchronisatie.

Vanaf het ogenblik dat u een financieel dagboek ingesteld hebt zodat deze met Isabel gesynchroniseerd is, komt er een nieuw icoontje
 in de werkbalk te voorschijn: Hiermee kunt u zich in verbinding stellen met ISABEL 6 om uw bankbestanden te versturen en/of te recupereren.

Zodra u uw wachtwoord invoert, worden de CODA bestanden ingelezen en de betalingsbestanden die nog niet werden doorgestuurd, worden automatisch verzonden.

Recuperatie van de CODA bestanden

Zoals hierboven vermeld, worden de CODA bestanden automatisch opgehaald tijdens de synchronisatie. Vervolgens dient u het invoerscherm van de financiële dagboeken te openen en de CODA bestanden in te lezen.

Verzenden van betalingsbestanden

Bij het aanmaken van uw betalingsbestanden, kan u d.m.v. de optie Verzenden naar Isabel uw bestanden rechtstreeks naar de site van Isabel doorsturen.

Technische opmerkingen :

Wanneer CODA bestanden tijdens de synchronisatie worden ingelezen, worden deze bewaard in de map die in het menu operatie/ recuperatie van CODA bestanden aangeduid is.

Echter, als u niet wilt dat de betalingsbestanden onmiddellijk worden verstuurd, doch dat de opgeslagen bestanden pas automatisch worden verstuurd bij de volgende synchronisatie moet u de bestanden met de  betalingen in een sub-map van de folder CODA , namelijk XML.