Het formulier 276U of 275U, beter gekend als Lijst van investeringsaftrek, wordt door WinBooks volgens het officiële formaat volledig samengesteld en afgedrukt.

Het formulier wordt onderverdeeld in drie delen. In de basisfiche van de vaste activa dient er eerst en vooral de juiste code 276U aangeduid te worden.

Selectiecriteria

Boekjaar

Duid het gewenste boekjaar aan.

Het aanslagjaar wordt door WinBooks automatisch ingevuld, maar kan enkel gewijzigd worden wanneer het aangeduide boekjaar in WinBooks op 31 december eindigt.

Officieel document - Toelichting van het formulier

Naast het officieel document biedt WinBooks u de mogelijkheid om een lijst met de details per vak van het formulier te bekomen.

Van toepassing voor

Duid aan of u een formulier voor Natuurlijke personen of voor Vennootschappen wenst af te drukken.

De lay-out en de inhoud van de formulieren verschillen naargelang het om een natuurlijke persoon (formulier 276U) of een vennootschap (formulier 275U) gaat.

Onderzoek en ontwikkeling (belastingkrediet)

Indien u een formulier voor een vennootschap hebt geselecteerd, dient u nog aan te duiden of deze al dan niet opteert voor belastingkrediet.

Bij het bekijken van het formulier op het scherm laat de knop  toe om bepaalde wijzigingen aan het document aan te brengen. Zodra u op deze knop klikt, verschijnt er een venstertje waarin de gegevens van bepaalde vakken vermeld staan. Wijzig ze indien nodig. Bij het bewaren worden de gegevens van het formulier opnieuw berekend.

Voorbeeld

Bij het bekijken op het scherm laat de optie  van de Export menu u de mogelijkheid om een XML-bestand aan te maken. Dit bestand kan nadien in het programma First Belastingaangiften geïmporteerd worden. Dit XML-bestand wordt op identieke wijze bewaard als bijvoorbeeld deze van de BTW-aangifte.