Interestberekening op rekening courant

Tijdens het raadplegen van de historiek van de boekingen van een algemene rekening, kan men door te klikken op  toegang verkrijgen tot het scherm van de interestberekening van de interesten van een rekening. Handig voor de rekening courant van vennoten, van de bedrijfsleider ...

Vul vervolgens de periode in, de interestvoet en kies de methode.

Voet = interestvoet die dient om de "fictieve" interest te berekenen waarvan de bedrijfsleiders of vennoten hebben genoten op de schulden die zij hebben ten opzichte van hun bedrijf.

Methode 1 : berekent het interestbedrag per verrichting.

Methode 2 : berekent het interestbedrag op het saldo van de rekening bij elke wijziging van de verrichtingsdatum.

Klik vervolgens op  .

De detail van de berekeningen wordt getoond volgens de gekozen methode.

Voor elke verrichting, vindt u een interval van de data, het aantal dagen van dit interval, evenals de debit en credit interesten.

De berekening vindt plaats vanaf de dag volgend op de operatiedatum.

Van zodra de berekening heeft plaatsgevonden, kan het resultaat ervan in lijstvorm worden afgedrukt met behulp van de knop Afdrukken.

Indien u de berekeningsmethode wijzigt, vergeet geen nieuwe berekening te vragen.