Wanneer de connectie tussen WinBooks Classic - Virtual Invoice en WinBooks Connect tot stand is gekomen, kunt u de link met uw boekhouddossier activeren.

Om de link te leggen tussen een WinBooks Classic dossier en WinBooks Connect

Klik in het menu Dossier, op het submenu Parameters en kies de optie WinBooks Connect

Tabblad Algemeen

Activatie

Vink de optie WinBooks Connect activeren voor dit dossier aan.

Er wordt een serie van testen uitgevoerd.

• Verificatie van de verbinding van de server met gegevens
  • Verificatie van de geldigheid van de login en het wachtwoord van de WinBooks Id
  • Controle of dit dossier reeds geactiveerd is voor WinBooks Connect
  •  laat toe om te allen tijde deze controles uit te voeren

Indien alle controles ok zijn, is WinBooks Connect klaar om gebruikt te worden.

Het activatieproces neemt 10 tot 180 seconden in beslag.

Synchronisatie

Van zodra WinBooks Connect geactiveerd is voor dit dossier, kunt u klikken op de knop . Dit proces is niet verplicht.

Deze optie, die slechts één keer moet uitgevoerd worden, laat toe om de pdf-documenten die reeds aan een boekstuk in dit dossier gelinkt zijn, voor de twee actieve boekjaren naar WinBooks Connect te sturen.

Deze procedure wordt onmiddellijk opgestart. De gebruiker zal niet in zijn WinBooks dossier kunnen werken tot het einde van deze procedure.

Het is daarom sterk aanbevolen om deze procedure op te starten wanneer de gebruiker WinBooks Classic niet nodig heeft (tijdens zijn pauze, lunchpauze, op het moment dat hij het kantoor verlaat,...).

De tijd die nodig is voor het beëindigen van deze behandeling is afhankelijk van het aantal documenten en de snelheid van de internetverbinding.

Op dit moment worden enkel de documenten in pdf-formaat in aanmerking genomen.

Gebruikers

Het gedeelte van de gebruikers is facultatief en wordt gebruikt voor het aanmaken van vooraf gedefinieerde taken.

Echter, het is ook vanaf dit scherm dat de fiduciaire een extra gebruiker voor dit dossier kan aanmaken en dus kan definiëren welke klant er toegang heeft tot dit dossier.

Klik opom de WinBooks Id van uw klant aan te maken.

De rollen van elke WinBooks Connect gebruiker worden niet hier gedefinieerd. De rollen "Boekhouder" en "Ondernemer" worden op het WinBooks portaal beheerd.

Alle toegangen, gebruikers en modules van WinBooks Connect kunnen op elk moment vanaf het portaal worden beheerd. Er is geen enkele verplichting om hiervoor via WinBooks Classic te gaan, vermits WinBooks Classic een "klant" is van de API (Connect en DEP).

De acties

geeft toegang tot de lijst met gebruikers van het WinBooks portaal (portal.winbooks.be

geeft toegang tot de kalender met taken gedefinieerd in WinBooks Connect

geeft toegang tot de documenten gearchiveerd in WinBooks Connect

Deze instellingen dienen te worden uitgevoerd voor elk boekhouddossier waarvoor u WinBooks Connect wenst te gebruiken.