Om facturen met een Andere BTW periode in te boeken

Na activatie van de module in het tabblad Admin. /BTW van de algemene parameters, is het veld Andere BTW periode beschikbaar in het inboekscherm van aan- en verkoopfacturen.

Vink dit vakje enkel aan indien de BTW periode van de factuur verschillend is van de boekhoudperiode.

Factuur aangegeven in een andere periode

Wanneer u een factuur boekt en de BTW aangifteperiode verschillend is van de periode van inboeking van het boekstuk, vink het veld Andere BTW periode aan.

Het  inboekscherm vergroot en geeft informatie weer met betrekking tot de periode van aangifte.

Selecteer de BTW periode

Door over het veld Bedrag te gaan, wordt deze automatisch ingevuld met het totaal factuurbedrag.

Het Aan te geven bedrag wordt 0.

geeft aan dat het totaal bedrag van de factuur werd toegewezen aan één of meerdere aangifteperiodes.

Klik op .

Factuur met gedeeltelijke aangifte

Indien u een factuur boekt en de periode van de aangifte niet gekend is voor een gedeelte van de factuur, klik op Andere BTW periode.

Selecteer de BTW periode.

Vul in het veld Bedrag, het in deze periode aan te geven bedrag in.

Het bedrag Aan te geven geeft het verschil weer tussen het totaal bedrag van de factuur en het reeds aangegeven bedrag.

informeert u dat een deel van de factuur reeds werd aangegeven.

Klik op .

Wanneer de aangifteperiode van het saldo gekend is, moet u deze via het Overzicht van de BTW documenten invullen.

Factuur waarvan de aangifteperiode niet gekend is

Bijvoorbeeld, het genereren van de factuur voor betaling en voor levering.

Indien u een factuur boekt en u kent de aangifteperiode niet, klik op Andere BTW periode

De BTW periode staat per default "In afwachting".

Vul niets in in het veld Bedrag.

Het bedrag Aan te geven stemt overeen met het totaal factuurbedrag.

informeert u dat het totaalbedrag van de factuur nog in afwachting is.

Klik op .

Wanneer de aangifteperiode gekend zal zijn, zult u ofwel de BTW periode in de factuur kunnen aanvullen ofwel beroep kunnen doen op het Overzicht van de BTW documenten.

Historiek van de BTW-aangifte

laat toe om de aangifteperiodes te visualiseren van een factuur, evenals de opsplitsing per BTW code voor elke aangifteperiode.

Een "Ja" in de kolom Vergrendeld betekent dat een BTW-aangifte definitief gemaakt werd voor deze periode.