De import van een diverse post met analytische uitsplitsing vanuit een Excel bestand is ongeveer hetzelfde als de import van een eenvoudige diverse post via een Excel bestand.

De boekhoudkundige en analytische boekingen moeten zich in hetzelfde Excel bestand bevinden. In het Excel bestand zal men naast de kolommen met betrekking tot de boekhoudinformatie ook een kolom per analytisch plan terugvinden.

Wanneer een analytische boeking aan een boekhoudkundige boeking gelinkt moet worden, volstaat het om voor elk plan de betrokken analytische rekening in te vullen.

Het Excel bestand zal per boekhoudkundige boeking, het aantal lijnen bevatten gelijk aan het aantal analytische boekingen.

Wanneer bijvoorbeeld een bedrag dat op een boekhoudrekening geboekt is en dat over 4 analytische rekeningen in eenzelfde plan moet worden uitgesplitst, dan zal het Excel bestand 4 lijnen met dezelfde algemene boekhoudrekening moeten bevatten.

Elke lijn zal naast de algemene rekening en andere boekhoudkundige informatie, de analytische rekening en het op deze rekening te boeken bedrag bevatten.

Om de diverse posten vanuit een Excel bestand te importeren, volg de verschillende stappen zoals gedefinieerd in het hoofdstuk Import Excel van een diverse post.

Om de import van de diverse posten met analytische uitsplitsing zo correct mogelijk te laten verlopen, gelieve ervoor te zorgen dat het boekhoudplan en de analytische rekeningen reeds aanwezig zijn in uw dossier en de centralisatierekeningen reeds gedefinieerd zijn.

Gelieve ervoor te zorgen dat uw Excel-tabel niet meer dan 999 regels bevat. Als uw diverse post meer dan 999 regels bevat, moet u twee bestanden genereren en injecteren.

U moet slechts de analytische plannen linken die u nodig hebt.

In dit hoofdstuk zult u enkel de omschrijving van de extra velden vinden ten opzichte van de import Excel van een diverse post

Veld

Type

Lengte

Dec.

Beschrijving

Mogelijke waarden

Verplicht?

Standaardwaarden

ZONANA1

C

?

0

Analytische rekening van plan 1

(info)

ZONANA2

C

?

0

Analytische rekening van plan 2

(info)

...

C

?

Het aantal analytische velden is afhankelijk van de structuur die in uw dossier werd gedefinieerd.