Om de historiek van een investering te bekijken

Open het bestand met de investeringen d.m.v. het icoontje  of ga naar het menu VASTE ACTIVA en kies de optie INVESTERINGEN

• Klik op het tabblad HISTO of gebruik de functietoets F4.
    Deze historiek geeft alle transacties weer die geboekt werden voor een welbepaald goed. Iedere bewerking verschijnt in een ander kleur. Bij elke verrichtingstype hoort een verschillende gekleurde achtergrond.

• In het bovenste gedeelte van het scherm, kunt de sorteringsleutel van de lijst met de investeringen wijzigen. Tevens kunt u kiezen over welke periode (boekjaar) u de transacties wenst te bekijken.

De per transactie getoonde gegevens zijn :

• Dagboek :  Code van het dagboek waarin de diverse post werd aangemaakt. De code REOPEN is voorbehouden voor de overnamen van de afschrijvingen.
  • Documentnummer : Nummer van het boekstuk
  • Periode : periode van de transactie en is tevens de periode waarin het overeenstemmend boekstuk werd ingeschreven.
  • Datum : datum van de transactie en is tevens de datum die het overeenstemmend boekstuk zal dragen.
  • Bewerkingstype : laat toe om de verschillende soorten bewerkingen te onderscheiden (aanschaffing, afschrijving, overdracht, transfer, enz...)
  • Bedrag : bedrag van de transactie
  • Commentaar : bijkomende omschrijving of uitleg met betrekking tot deze transactie. Tevens de commentaar die aan het boekstuk wordt bijgevoegd.

De handelingen

Indien uw cursor zich bevindt op een welbepaalde transactie, kunt u d.m.v.  het gekoppelde boekstuk dat bij het berekenen van de afschrijvingen of het uitvoeren van een specifieke bewerking werd aangemaakt, raadplegen.

Klikt u op   dan kunt u de historiek van de transacties die voortvloeien uit het beheer van kapitaalsubsidies raadplegen.

laat u toe om naar de hoofdmenu terug te gaan.