Het tabblad BOEKINGEN in het rekeningbeheer komt met het rekeninguittreksel overeen. De getoonde boekingen hangen van uw selecties (boekjaar, periodes, gematchte boekingen) af. De getoonde gegevens worden door de schikking van de kolommen bepaald.
Van de getoonde gegevens kan u :

• Het detail van een boeking op het scherm bekijken en/of afdrukken
  • De commentaar en/of mededeling van de boeking wijzigen
  • Het daarmee gekoppelde boekstuk op het scherm bekijken indien u over module Virtual Invoice beschikt.
  • De memo's raadplegen/wijzigen

Het rekeninguittreksel laat ook toe uw boekingen achteraf te matchen en de aanmaningen te beheren (geen aanmaning, aanmaningsniveau) per factuur. Tevens kan u een betaling van een factuur blokkeren of juist opnieuw vrij laten.
Via de historiek van de algemene rekeningen kan u eveneens een transfer van rekening uitvoeren.

Om het detail van een boeking op het scherm te bekijken/af te drukken

Vanuit het rekeninguittreksel kan u zoomen op een boeking, dit is teruggaan tot de boeking zoals die ingevoerd is en tot de tegenboekingen. De boeking kan bovendien afgedrukt worden.

1. Klik op de te bekijken boeking.
  2. Klik op
  3. Het invoerscherm van deze boeking wordt geopend.

1. Klik op  om de boeking en tegenboeking te tonen.

1. Klik eventueel op Afdrukken om deze weergave af te drukken.
  2. Sluit het venster als u klaar bent.
  3. Klik op  om naar het rekeninguittreksel terug te gaan.

Om de commentaar en/of mededeling van een boeking te wijzigen

Van zodra u dubbelklikt in de kolom commentaar of mededeling van de boeking, kan u deze wijzigen.
In de historiek van derdenrekeningen, kan u op gelijkaardige wijze de vervaldatum, het aanmaningsniveau of betalingsstatus wijzigen.

Om het document gekoppeld aan een boeking op het scherm te bekijken

1. Indien u over de module Virtual Invoice beschikt en indien u bij het boeken een gedigitaliseerd boekstuk aan een boeking gekoppeld hebt, wordt het icoon in de overeenstemmende kolom getoond.
  2. Klik op dit icoon in betreffende boeking.
  3. Het gescande document verschijnt.
  4. Sluit het venster om naar het rekeninguittreksel terug te gaan.

Om een memo te raadplegen/wijzigen

Een memo maakt u in de rekeningfiche of bij het boeken aan. Zolang er geen memo aangemaakt wordt, wordt de memokolom  niet getoond.

1. Indien u een memo aan een boeking gekoppeld hebt, wordt het icoon  of  in de overeenstemmende kolom getoond.
  2. Klik op dit icoon in de betreffende boeking.
  3. Het memo wordt getoond. U kan het wijzigen.

Vergeet niet uw wijzigingen te bewaren door op de knop  te klikken.

4. Sluit het venster om naar het rekeninguittreksel terug te gaan.