U beschikt over een assistent die de volledig gematchte (gesaldeerde) verrichtingen kan wissen indien deze geboekt werden en die reeds gearchiveerd zijn. Deze procedure is bijzonder soepel. Rekening per rekening kunt u kiezen welke mogen gewist worden.
Kies de menu OPERATIES en klik op de optie "Wissen van gematchte boekingen" .
Lees aandachtig de uitleg van de assistent.

Duid het type rekening waarvoor u boekingen wenst te wissen en voer vervolgens de spildatum in.
Op basis van uw selectie stelt WinBooks een tabel voor met voor elke rekening het aantal boekingen die gewist kunnen worden. Door het vakje in de laatste kolom al dan niet aan te kruisen, selecteert of deselecteert u een rekening.
Om u bij deze selectie te helpen kan u nog steeds de historiek van deze rekening raadplegen d.m.v. de knop .

Eens uw selectie rond is, start u het wissen met een klik op de knop .

WinBooks stelt u voor om een backup van het dossier aan te maken alvorens de boekingen te wissen. Het is ook aangeraden om dit te aanvaarden want het wissen is uiteraard onherroepelijk.
Deze procedure is bijzonder handig voor bedrijven die een groot aantal transacties opstapelen en hun archieven willen optimaliseren met het wissen van verouderde verrichtingen en/of de historiek van bepaalde rekeningen willen uitzuiveren.

Deze procedure is ook verplicht wanneer u een rekening wenst te wissen ( klant/ leverancier of matchbare algemene rekening), waarvoor er nog boekingen aanwezig zijn in de gearchiveerde boekjaren.