Vertrekkend van de raadplegingschermen van de algemene rekeningen, klanten of leveranciers, beschikt u over de mogelijkheid om een grafische afbeelding van het periodieke saldo om te zetten, de ratio 'dagen derdekrediet' alsook een overzicht van de vorderingen te hebben.

Hoe dient u te werk te gaan?

1. Open het raadplegingscherm van de rekeningen (algemene of derde)
  2. D.m.v. het icoon  (of via het menu Bestand\Grafieken) bekomt u een grafische afbeelding. De cursor mag zowel op de lijst van de rekeningen (F2), op de totalen (F3), op de boekingen (F4) of op de identificatiefiche (F5) staan als de gebruiker beroep doet op deze functie.
    Standaard stelt WinBooks de grafiek aangaande het Saldo per periode voor en toont het saldo voor de betrokken rekening voor het lopende boekjaar.
  3. De gebruiker kan het soort grafieken wijzigen. Tevens kan hij kiezen of er een rooster al dan niet getoond moet worden en of de grafiek in vorm van staafjes of met lijnen voorgesteld moet worden.

1. D.m.v. de knop  kan de gebruiker de kleuren wijzigen. Een klik op de kleur geeft toegang tot het kleurenpalet.
  2. De knop  biedt de mogelijkheid om deze grafiek in het clipboard te plaatsen en bij gevolg in een of ander document te plakken.