Zodra de module actief is, verschijnen er onderaan de klanten/leveranciersfiche twee tabbladen. Het eerste tabblad Divers, bevat de reeds bestaande gegevens van deze derde. In het CompanyWeb tabblad staan alle gegevens komende van CompanyWeb . Wanneer u het Companyweb tabblad van een derde de eerste maal raadpleegt, is dit blanco. Vooraleer u deze gegevens kan raadplegen, moet u deze uiteraard minstens één keer laten bijwerken via CompanyWeb. Bij een volgende raadpleging van deze rekening, zullen deze gegevens dan automatisch worden getoond. Om de gegevens van de rekening up te daten, klik op  . De identificatiegegevens, alsook de lijst van de publicaties worden dan ingelezen vanuit CompanyWeb naar WinBooks.  is enkel toegankelijk als er een Belgisch ondernemingsnummer in de fiche van de derde vermeld is. Zodra de update is uitgevoerd, verschijnt er een venster met het detail van de wijzigingen.

Gegevens die in het CompanyWeb tabblad vervat zijn

Laatste import

Datum waarop u de laatste keer gegevens vanuit CompanyWeb voor deze derde heeft ingelezen.

Laatste publicatie

Datum van de laatste gekende publicatie voor deze derde.

Identificatiegegevens van de rekening

Naam en adres van de derde zoals ingelezen vanuit CompanyWeb. U merkt dat beschikbaar is naast de naam. Het is namelijk zo dat wanneer de gegevens waarover u reeds beschikt voor deze derde in WinBooks verschillend zijn van diegene in CompanyWeb, een klik op u toelaat om de gegevens in de fiche te laten overschrijven door deze uit CompanyWeb. Indien de gegevens identiek zijn, zal het icoontje niet verschijnen.

Oprichting

Oprichtingsdatum van de onderneming

Belastingsplichtig

Type belastingsplicht van de onderneming

Gezondheidsbarometer

De gezondheidsbarometer van Companyweb wordt samengesteld a.d.h.v. een niet beperkte lijst van indicatoren waarvan u hieronder de belangrijkste vindt : Financiële indicatoren 1) Negatieve rendabiliteit 2) Schuldgraad > 100% 3) Liquiditeitsproblemen 4) Gecumuleerde evolutie van de verliezen/opbrengsten 5) Verhouding en evolutie van de cashflow 6) Evolutie van de nood aan kapitaal en netto-vermogen in liquide middelen
Niet-financiële indicatoren
1) Laattijdige neerlegging van de jaarrekeningen 2) RSZ dagvaardingen 3) Onbetaalde achterstallige bedragen aan de fiscus en aan de RSZ 4) Vorige faillissementen van één of meerdere bestuurders 5) Veelvoudige verplaatsingen van de sociale zetel 6) Gerechtelijke reorganisatie

Deze barometer vervangt geenszins een ware analyse a.d.h.v. de cijfers die bij de nationale bank (NBB) werden neergelegd.

Bijzondere opmerkingen

Indien er voor deze rekening iets speciaals wordt gemeld, verschijnt de knop onder de gezondheidsbarometer. Op de knop staat het aantal opmerkingen. Via een klik kan u deze bekijken.

Overige meldingen

verschijnt indien de onderneming in staat van faillissement verkeert.

verschijnt indien de onderneming door de RSZ tijdens de laatste twee jaar werd gedagvaard.

Enkele kerncijfers

Kredietlimiet, datum van de laatste balans, afsluitingsdatum, eigen vermogen, omzet, de marge, het resultaat en het aantal personen die in de onderneming werkzaam zijn (voltijdse equivalenten).

Betaalgedrag

Het betaalgedrag van een onderneming geeft u in één oogopslag de stiptheid waarmee u klant of prospect zijn betalingen verricht.

De knop Details laat u toe om toegang te verkrijgen tot gedetailleerde informatie met betrekking tot het betaalgedrag van uw klant op de site van CompanyWeb.

Uitleg van de verschillende knoppen.

Laat toe om een volledig rapport m.b.t. deze rekening te bekijken. Indien u dit rapport voor de eerste maal wenst te bekijken of indien er updates vanuit Companyweb werden ingelezen, zal WinBooks u voorstellen om het recentste rapport te downloaden. Daarentegen, indien u reeds het recentste rapport hebt gedownload, zal deze automatisch verschijnen. Dit rapport vermeldt onder andere, algemene informatie omtrent de onderneming, de gezondheidsbarometer, de vestigingen, gegevens m.b.t. de activiteit van de onderneming, de ondernemingscapaciteiten, de mandaten, de lijst van de publicaties die in het Staatsblad verschenen zijn, alsook de jaarrekening van de laatste boekjaren.

Laat u toe om rechtstreeks toegang te krijgen tot CompanyWeb. Indien u zich voor de eerste maal in verbinding stelt, moet u uw login en wachtwoord invullen. Is dit niet het geval, dan heeft u onmiddellijk toegang tot het webblad m.b.t. de rekening die u wenst te raadplegen.

Technische informatie

Tijdens het bijwerken van de CompanyWeb gegevens worden een reeks XML, MHT en PDF bestanden gedownload en in een per default voor dit doeleinde bestemde submap van het dossier bewaard. Het zijn namelijk de gegevens die in deze bestanden bevat zijn, die getoond en verklaard worden door WinBooks. Bij elke update worden de oude bestanden automatisch gewist en/of vervangen. De publicaties, daarentegen, worden gedownload en definitief bewaard onder PDF of MHT formaat.