Om het boeken op een rekening te voorkomen, kan u die vergrendelen.

Om een rekening te blokkeren/deblokkeren

1. In de rekeningfiche : klik op de knop  .
  2. De knop ziet er anders uit  en geeft aan dat de rekening vergrendeld is.
  3. Door opnieuw op de knop te klikken, wordt de rekening gedeblokkeerd.

Het boeken op een vergrendelde rekening wordt niet toegelaten bij het invoeren van verkoop- of aankoopfacturen. Daarentegen tijdens het invoeren van financiële of diverse verrichtingen verschijnt er een waarschuwing maar u kan nog altijd doorgaan met boeken. Het is namelijk zo dat u nog altijd een betaling van een vergrendelde klant moet kunnen invoeren.