Indien u een parametreerbaar of een vooringesteld veld in de klant- en/of leveranciersfiche en/of in het boekhoudplan toegevoegd hebt en u gebruikt dit veld niet (meer), kan u het verwijderen.

Indien u een veld verwijdert, wordt het niet meer getoond in betreffende fiches, maar de inhoud ervan wordt ook verwijderd (indien u het reeds had ingevuld).

Om een veld in een rekeningfiche te verwijderen

Deze procedure heeft invloed op de structuur van sommige bestanden : het is dus aangeraden vooraf een veiligheidskopie van het dossier te maken.

1. In het menu DOSSIER : klik op de optie PARAMETERS en vervolgens op de optie BESTANDEN.
  2. Klik op het tabblad van de te wijzigen fiche.
  3. In Lijst van de beschikbare velden : klik op het veld dat niet meer getoond dient te worden.
  4. Indien het om een veld van een derdenfiche gaat en het moet alleen op één van de fiches getoond worden, deactiveer dan Klant of Leverancier in Beschrijving van de velden. In dit geval hoeft u het verwijderen niet te bevestigen.
  5. Bevestig het verwijderen van dit veld indien het op geen enkele fiche meer getoond moet worden.

1. Indien het verwijderde veld een vooringesteld veld is, blijft het in Lijst van de beschikbare velden, maar het is niet meer aangekruist. Indien het om een parametreerbaar veld gaat, wordt het opnieuw een Vrij veld.
  2. Klik op
  3. Bevestig dat u uw wijzigingen wil bewaren.
  4. Het verwijderde veld zal voortaan niet meer getoond worden en de inhoud ervan zal verwijderd worden.