Een aan een tabel gekoppeld gegeven is herkenbaar aan de knop .

Eén van de voordelen om gegevens in een tabel op te nemen is het kunnen recupereren op andere plaatsen van de software zonder zich hun precieze referentie te hoeven te herinneren.

Voorbeeld
U voert uw klanten in en hebt categorieën gedefinieerd voor hun bedrijfssector : groot-, kleinhandelaar, particulier, ...
Om een gegeven uit een tabel te gebruiken

1. Klik op de knop  naast het veld (in ons voorbeeld, het veld CATEGORIE in de klantenfiche).
  2. Zoek het te recupereren gegeven.

Het veld SORTERING laat toe de gegevens op omschrijving eerder dan op referentie te sorteren. Door de eerste karakters van het gezochte gegeven te typen, verplaatst u zich sneller in de tabel. Klik op om naar het vorige/volgende gegeven te gaan.

3. Klik op  om het in de klantfiche te recupereren.

U kan ook op het gegeven dubbelklikken.

4. De tabel wordt automatisch gesloten en het geselecteerde gegeven wordt in de fiche getoond (in ons voorbeeld wordt de geselecteerde categorie in de klantfiche getoond).