De hierna beschreven procedure geldt voor alle boekingstypes (verkopen, aankopen, financiële verrichtingen, diverse verrichtingen).

Voorwaarden

Indien de boeking gevalideerd is of in een afgesloten periode valt, dient u een diverse correctiepost in een geopende periode in te voeren. Indien de periode bij het exporteren voor het boekhoudkantoor geblokkeerd werd, dient u te wachten totdat het boekhoudkantoor de boekingen terugstuurt of het deblokkeren via de importfunctie te dwingen. Klik drie keer op de knop Volgend om de lijst van de geblokkeerde dagboeken/periodes te bekomen en selecteer de te deblokkeren dagboeken.

Een boeking uit een andere software wordt in WinBooks als gevalideerd beschouwd : het is dus niet meer mogelijk een dergelijke boeking te wijzigen.

Om een boeking te verwijderen

1. Klik op het menu INVOEREN.
  2. Klik op de invoerfunctie die met het te verwijderen boekingstype verkopen, aankopen, financiële verrichtingen, diverse verrichtingen) overeenstemt.
  3. Zoek de te verwijderen boeking op.
  4. Klik op  .
  • Bevestig het verwijderen.

Als u een boeking verwijdert, is er een gat in de nummering. We raden u dan ook aan een nieuwe factuur onder dit nummer en in deze periode in te voeren.