Om een SODA bestand in een Diverse post te importeren

1. Selecteer de menu INVOEREN en kies de optie DIVERSE POSTEN.
  2. Klik op  na selectie van uw dagboek van het type SODA.
  3. WinBooks gaat nagaan of er nieuwe SODA bestanden werden aangeleverd door CODABOX (op basis van de ingevoerde boomstructuur in de dagboekcode).
  4. Indien er een SODA bestand werd gevonden, dan zal WinBooks voorstellen om deze in te lezen in uw diverse post.

5. Klik op  om verder te gaan.

Het boekstuknummer wordt automatisch gegenereerd.  Elk nummer van de diverse post bestaat uit het jaartal gevolgd door het nummer van de periode en zijn volgnummer.

Dit volgnummer wordt in het begin van de bestandsnaam weergegeven.  In het bovenstaande voorbeeld is dit 0001.

Het veld Dat.Doc. wordt ingevuld met de aanmaakdatum van het bestand en het veld Datum wordt ingevuld met de datum van de laatste dag van de periode.

Het veld Opmerking wordt op volgende wijze ingevuld : jaar + maand\algemene rekening uit het bestand\omschrijving uit het bestand.

6. Vermits u niet noodzakelijk dezelfde algemene rekeningen gebruikt als het sociaal secretariaat, zullen tijdens de eerste import, alle regels geboekt worden op de wachtrekening die in de dagboekcode werd gedefinieerd.
    Vervang de wachtrekening door de algemene rekening die u aan de regel in kwestie wenst te linken.

Voor uw informatie wordt de algemene rekening die door het sociaal secretariaat gebruikt werd, in de opmerking vermeld.

Van zodra u de wachtrekening (of een andere algemene rekening) in uw SODA diverse post verandert, zal de correspondentietabel van de SODA rekeningen worden bijgewerkt.

Er wordt aldus een link tussen de algemene rekening die door het sociaal secretariaat gebruikt wordt en de algemene rekening die u hebt ingevuld, tot stand gebracht.

Zo zal WinBooks bij een volgende inlezing de rekeningen gebruiken die u gedefinieerd hebt.

Indien een rekening niet in deze tabel wordt teruggevonden, zal de wachtrekening gebruikt worden in de diverse post.

Indien u een algemene rekening vervangt door een andere rekening, dan zal een boodschap u voorstellen om de reeds bestaande associatie met de huidige te vervangen.

7. Voorbeeld van recuperatie wanneer alle rekeningen gedefinieerd zijn:

Op dit moment worden enkel de algemene rekeningen automatisch ingevuld.

Indien u werkt met de analytische boekhouding, dient u deze in te vullen.

8. Na het inlezen in de diverse post, zal het XML bestand verplaatst worden naar de map PROCESSED.
  9. Indien een PDF bestand werd aangeleverd, dan zal deze aan de diverse post gelinkt worden en raadpleegbaar zijn met behulp van Virtual Invoice.