Wanneer u een gebruiker aanmaakt of wijzigt, kunt u de toegang tot bepaalde dossiers beperken alsook de beschikbaarheid van bepaalde functionaliteiten beperken.
Bijvoorbeeld: beheer van de betalingen, het invoeren van boekstukken, het printen van lijsten,...

Om toegang te krijgen tot deze optie dient een dossier actief te zijn. Indien dit niet het geval is, ga eerst over naar het openen van een dossier.

Enkel de gebruiker SYSTEM mag bepalen welke gebruiker toegang heeft tot welke functionaliteiten.

Werkwijze om de toegangsrechten van een gebruiker te beperken:

1. In de menu DOSSIER : klik op de optie GEBRUIKERS/BEDRIJVEN.
  2. Maak een nieuwe gebruiker aan. Of selecteer er eentje en klik op

3. Vink de optie 'Alle toegangsrechten voor dit dossier, behalve' aan.
  4. Selecteer de functionaliteit(en) waarover de gebruiker niet of niet meer mag beschikken.
  5. Klik op  .
  6. Bevestig.

Tabbel met functionaliteiten waartoe de gebruiker mogelijk geen toegang toe heeft.
    FunctionaliteitOpmerking
    Het dossier openen
    Enkel toegang tot alleen-lezen
    Invoeren boekstukken
    De aankopen boeken
    De verkopen boeken

De financiële verrichtingen boeken

De diverse posten boeken
    Wijzigen van de dagboekcodes
    De vertrouwelijke rekeningen bekijken
    De vertrouwelijke dagboeken bekijken
    Beheer van de klanten en van de algemene rekeningen
    Beheer van de leveranciers en de algemene rekeningen
    Klantenfiches toevoegen
    Leveranciersfiches toevoegen
    Algemene rekeningen toevoegen
    Klantenfiches wijzigen/wissen
    Leveranciersfiches wijzigen/wissen
    Algemene rekeningen wijzigen/wissen
    Bankgegevens van klanten wijzigen
    Bankgegevens van leveranciers wijzigen
    Wijzigen van de categorieën van algemene rekeningen
    Wijzigen van de klantencategorieën
    Wijzigen van de leverancierscategorieën
    Wijzigen van de titelrekeningen
    Afdrukken lijsten
    Afdrukken aanmaningen
    Recuperatie van de CODA bestanden
    Beheer van betalingen
    Instellingen dossier / dagboeken
    Reorganiseren/Herindexeren
    Afsluitingen/Openingen/Validaties
    Herstellen back-up
    Installeren nieuwe versie
    Uitvoeren van de boekhoudtesten
    Uitvoeren van import/export
    Een back-up nemen
    DocumentenbeheerToegang tot Virtual Invoice (Maar kan de documenten zien)
    Toegang tot de postbus
    Versleutelen/ontcijferen
    Bewaren van de vensterschikking
    De werkbalk personaliseren
    De opties van het programmaDe gebruiker heeft geen toegang tot de gebruikersvoorkeuren
    Het default pad (back-up, restore...) instellen
    Facturatie
    Factuurlay-out
    Artikelen
    Wijzigen van de artikelcategorieën
    Invoeren van facturen (Facturatie)
    Menu Raadplegen/afdrukken van facturen
    Toegang tot analytische boekhouding
    Toegang tot analytische rekeningen
    Toegang tot het blokkeren van het analytisch boekhoudenDe gebruiker kan de configuratie die is gekoppeld aan de discrepantie tussen analytische en algemene boekhouding niet wijzigen
    De opties in het beheer van gescande documenten wijzigenNiet meer in gebruik
    Goedkeuring van de facturen voor betaling
    Transfer van algemene rekening
    Toegang tot de vaste activa
    Beheer van de mandaten
    Toegang tot de 'Internet'-parameters