WinBooks wordt standaard geleverd met de Belgische postcodes en de overeenkomende woonplaatsen. Echter bij het aanmaken van een nieuw dossier biedt WinBooks u de mogelijkheid om de postcodes van sommige aangrenzende landen in te lezen. Het gaat namelijk om de postcodes van Frankrijk, Groot-Hertogdom Luxemburg en Duitsland.

Postcodes van andere landen hoeft u maar aan te maken in de postcodetabel. Die worden voorafgegaan door de overeenkomende ISO-landcode. De postcode van Turin bv. wordt IT-10123 .

De referentie is alfanumerisch en bestaat uit de twee letters van de landcode en uit de numerische postcode. In de velden POSTCODE en WOONPLAATS in de klant- en leveranciersfiche kan u de gepaste postcode en woonplaats recupereren. Het is mogelijk postcodes toe te voegen, te wijzigen en te verwijderen.

Om de postcodetabel te openen

1. In het menu BESTAND : klik op de optie TABELLEN.
  2. Klik op POSTCODES.

Indien de postcodes van sommige aangrenzende landen niet werden gerecupereerd tijdens het aanmaken van het dossier, kan dit altijd op een later tijdstip gebeuren. Met een druk op  verschijnt er een bijkomend venstertje waarin u de gewenste codes kan selecteren. Kies het(de) land(en) en klik op
 om uw bestand bij te werken.