De omzet van een derdenrekening houdt rekening met de op de rekening geboekte bedragen, excl. BTW. In WinBooks kan u de omzet van één of twee boekjaren, uitgesplitst per periode, raadplegen en zo de evolutie van de omzet volgen.

Indien de gearchiveerde boekjaren niet beschikbaar zijn, zal u enkel een vergelijking tussen de twee actieve boekjaren kunnen maken.

Om de evolutie van de omzet van een derdenrekening te raadplegen

1. Indien dit nog niet gebeurd is, open het gewenste rekeningenbestand.
  2. Zoek de rekening.
  3. Druk op F3 om het tabblad TOTALEN te activeren.
  4. Het scherm wordt in 3 kolommen onderverdeeld : in elke kolom selecteert u Omzetten en het boekjaar waarvan u de omzet wil raadplegen.