De berekeningstabel laat u toe de saldi van uw rekeningen te analyseren en ratio's op te maken tussen de verschillende balansposten en de resultaatrekening.

Selectiecriteria

Hoofdperiode

Standaard heeft de berekeningstabel betrekking op het huidige boekjaar en op alle periodes, met inbegrip van de overdrachts- en afsluitingsperiode. Selecteer eventueel een ander boekjaar of andere periodes.

Periode voor vergelijking

Kruis dit vak aan om de berekeningstabel zowel op de eerste periodeselectie als op een tweede periodeselectie (de vergelijkingsperiode) te berekenen. Selecteer het boekjaar en de periodes waarop de vergelijking betrekking moet hebben (vergelijking van twee boekjaren op dezelfde periodereeks of van verschillende periodes van een zelfde boekjaar).

Extra periodes voor vergelijking

De berekeningstabel aanvaardt tot 3 vergelijkingsperiodes naast de hoofdperiode. Kruis dit vak aan om een vergelijkingsperiode toe te voegen.
Om het maximum uit de informatie te halen, exporteer de berekeningstabel naar Excel.

Gedetailleerd of Vereenvoudigd

Indien u de optie Vereenvoudigde exploitatietabel selecteert, bekomt u op éénzelfde pagina alle kerngetallen van uw boekhouding en dit voor één of meerdere (max. 4) boekjaren.

Voorbeeld van een gedetailleerde boordtabel

Voorbeeld van een vereenvoudigde exploitatietabel

Exporteer het dagboek naar Excel indien u deze informatie wenst te bewerken