In de typefactuur voert u de algemene informatie m.b.t. het abonnement in: naam van de klant, detail van de factuur, begin- en einddatum, frequentie waarop de facturen dienen te worden gegenereerd.
Om de typefactuur m.b.t. een abonnement aan te maken:

1. Selecteer de menu FACTURATIE en kies vervolgens de optie BOEKEN.
  2. Selecteer een dagboekcode van het type 'Abonnement' in de afrollijst.
  3. Voer de naam van de betrokken klant en de begindatum van het abonnement in.
  4. Het documentnummer is een volgnummer. Hier is het niet nodig om het jaartal in het nummer op te nemen.
  5. Voer de factuur in zoals ze bij het bewerken zal moeten verschijnen.
  6. Klik op  zodra alle gegevens zijn ingevoerd.
  7. Alvorens de factuur op te slaan, vraagt WinBooks specifieke informatie m.b.t. dit abonnement:

8. Controleer of de begindatum van het abonnement correct is. Dit is de datum die u in de abonnementsfactuur hebt ingevoerd. Voer de frequentie waarop de facturen dienen te worden gegenereerd en de einddatum van het abonnement in.

De datum van de volgende factuur wordt automatisch voorgesteld op basis van de ingestelde frequentie.

9. Klik op