Deze functionaliteit is gelijkaardig aan het beheer van kredietkaarten. Echter laat ze toe om de boekingen per terminal te onderscheiden. Stel, een onderneming die verschillende winkels bezit (dus terminals) waarvan het bestuur graag de verrichtingen per winkel zou wensen te kennen.

Wanneer u het beheer van kredietkaarten via terminal activeert, is het beheer van kredietkaarten niet meer actief en omgekeerd.

U dient het zoeken op sleutelwoorden en het beheer van kredietkaarten via terminal te combineren.

1. Maak per terminal (of combinatie terminal/kaarttype) een algemene rekening aan
  2. Koppel aan elk van die algemene rekeningen een sleutelwoord dat overeenstemt met de terminal (of combinatie terminalnummer/kaarttype).

3. In het tabblad Tabel, klik op  om toegang te krijgen tot de lijst met de kredietkaarten via terminal.

U krijgt enkel toegang als de optie 'Beheer van kredietkaarten via terminal' aangevinkt staat.

4. Door middel van  bepaalt u per terminal (of combinatie terminalnummer/kaarttype) een code, een omschrijving en twee algemene rekeningen (Kolommen Bruto bedrag en Commissie.). De rekening Bruto bedrag stemt overeen met de algemene rekening waarvoor er een sleutelwoord werd gedefinieerd.

Eens de instellingen bepaald zijn, klik op  om de gegevens te bewaren of  om het venster te verlaten zonder de gegevens op te slaan.
     laat u toe een regel met overbodige instellingen te wissen.
  5. Bij het bekijken van een CODA bestand, zal het bedrag dat via kredietkaart via een welbepaalde terminal werd betaald, gesplitst worden in twee delen. Het Bruto bedrag wordt geboekt op de rekening van de kredietkaart die aan de terminal is gekoppeld. De Commissie daarentegen wordt geboekt op de daartoe bepaalde lastenrekening.

Net als het beheer van kredietkaarten, zal deze optie enkel bij het inlezen van CODA bestanden Versie 2 of hoger kunnen gebruikt worden.