Deze optie laat u toe om de openstaande transacties van klanten, leveranciers en afpuntbare algemene rekeningen af te punten. Deze automatische afpunting baseert zich op 2 criteria. Ze kunnen apart of gelijktijdig toegepast worden.

• Per groep van 2 verrichtingen met tegengestelde bedragen afpunten
  • Alle boekingen samen afpunten indien het saldo van de rekening nul is.

Om automatisch af te punten

In het menu OPERATIE selecteer de optie AUTOMATISCHE AFPUNTING VAN DE OPENSTAANDE TRANSACTIES

Selecteer vervolgens het soort rekeningen (klanten, leveranciers, algemene rekeningen) alsook de rekeningenreeks die u wenst af te punten.

Kruis één of beide criteria aan :

• Criteria Per groep van 2 verrichtingen : het programma gaat voor iedere geselecteerde rekening alle groepen van 2 openstaande transacties waarvan het totaal gelijk aan nul opzoeken en vervolgens afpunten.
  • Criteria Alle boekingen indien het saldo van de rekening nul is zoekt in de geselecteerde rekeningen de rekeningen waarvan het saldo nul is, en punt vervolgens diens resterende openstaande transacties samen af.

Eens u uw keuze hebt gemaakt, klik op  . In een tweede scherm verschijnt een voorstel tot afpunting. U kan nog altijd referenties selecteren of de selectie verwijderen.

laten u toe om heel makkelijk alle referenties al dan niet te selecteren.
Via  kan u nog een kijkje neemt op de historiek van één of andere rekening alvorens over te gaan tot de werkelijke afpunting.

U dient dan nog op  te klikken om de afpunting te starten.

Zodra de bewerking ten einde is, verschijnt er een melding.