Deze functie laat toe om aanmaningen via fax te versturen.
Om gebruik te maken van deze optie, is het absoluut noodzakelijk om over het programma ZETAFAX te beschikken. Wij verwijzen u dan ook naar de website van de uitgever van het programma ZETAFAX om er de nodige documentatie aangaande de instellingen van het programma ZETAFAX te vinden.

INSTELLINGEN

Om aanmaningen via fax te kunnen versturen dient u een faxnummer in de fiche van de klanten aan te duiden.
Opgelet! Enkel de klanten die over een faxnummer beschikken en waar er geen e-mailadres in hun fiche vermeld staat, hun aanmaningen via fax zullen ontvangen indien gewenst. Klanten waarvoor beide gegevens in hun fiche werden aangeduid, krijgen hun aanmaningen via mail.
Eens de fiches ingesteld zijn, dient u nog het programma voor het verzenden van aanmaningen te parametreren.

Om de functie te activeren, moet u het veldje 'aanmaningen via fax' aan te vinken in de instellingen van de aanmaningen.

Ga als volgt te werk :

1. Klik op het menu OPERATIES
  2. Klik vervolgens op de optie AANMANINGEN KLANTEN
  3. Klik op
  4. Kruis het vakje Aanmaningen per fax (Zetafax vereist) aan in het tabblad Algemeen

Daarna dient u de lay-out van de aanmaningen aan te passen. Er moeten twee velden toegevoegd worden, eentje in het begin en het andere op het einde. Deze laten toe om de tekst af te bakenen.
Deze twee velden zijn :
Begrenzing begin van de fax (ZONEFORFAX)
Begrenzing einde van de fax (ZONEFORFAXEND)

Om de lay-out van de aanmaningen te wijzigen kan u gebruik maken van het tabblad lay-out in de instellingen van het menu Aanmaningen klanten. Ofwel kan u gebruik maken van de optie PARAMETERS uit het menu DOSSIER. Dan dient u te gaan naar de optie Aanmaningen van het submenu Lay-out

Het aanmaken van de aanmaningen moet in twee etappes gebeuren. Een eerste verwerking voor de aanmaningen via fax en een tweede voor de overige (papier of mail).

In het scherm met de selectiecriteria, beschikt u over een nieuwe optie : Aanmaningen per fax(excl. klanten die over e-mailadres beschikken voor hun aanmaningen)

In het scherm met het voorstel, moet u op  klikken om het verzenden te starten.