Het aanmaken van een dossier in WinBooks is standaard voor alle types van wetgevingen.

Natuurlijk worden enkele velden verschillend ingevuld of beheerd in een Luxemburgs dossier.

BTW-nummer

Vul het BTW- nummer van de onderneming in voorafgegaan van LU.

Wetgeving

Het type wetgeving laat onder andere toe het boekhoudplan te definiëren, de BTW-codes te installeren tijdens het aanmaken van het dossier.

Standaard is het dossier dat u aanmaakt van de Belgische wetgeving.  U dient dus de Luxemburgse wetgeving te selecteren.

De geïnstalleerde BTW-codes laten toe om de specifieke kenmerken van de periodieke en jaarlijkse BTW-aangiften te beheren.

Het gebruik van een boekhoudplan type

Het boekhoudplan dat met WinBooks wordt meegeleverd, respecteert het wettelijke kader van de het MAR (minimum algemeen rekeningstelsel).

In het merendeel van de gevallen, raden wij aan om het door WinBooks voorgestelde boekhoudplan te recupereren.  U vermijdt alzo lang, ééntonig invoerwerk en mogelijke bron van fouten.  Gebruik het standaard boekhoudplan als basis en voeg de rekeningen toe die specifiek zijn voor uw activiteit.  Raadpleeg uw boekhouder voor het aanpassen van uw boekhoudplan.

Het Luxemburgse boekhoudplan heeft een lengte van 8 posities.

De postcodes

U kan enkel de Luxemburgse postcodes installeren of u kan vragen om eveneens de postcodes van bepaalde aangrenzende landen (België, Frankrijk en Duitsland) in te lezen.  Installeer deze bijkomende postcodes enkel indien u tal van buitenlandse klanten heeft.

Indien deze postcodes niet werden geïnstalleerd bij het aanmaken van het dossier, of indien het dossier reeds bestaat, dan kan u deze toch nog per land inlezen via een optie in de tabel met de postcodes.