Parameters

Activeer de module voertuigenbeheer via de menu Instellingen> Instellingen> Algemene parameters, in het tabblad Opties, activeer de optie Voertuigenbeheer (G).

Door te klikken op de knop , heeft U toegang toe de Car-Pass parameters.

Nieuw voertuig in de artikelfiche

Om een voertuig aan te maken, maakt U een artikelfiche type voertuig aan door Voertuig in de hoofding van de fiche te activeren.

Na activatie van de optie Voertuig is het tabblad Voertuig in de artikelfiche beschikbaar. Alle velden gerelateerd aan een voertuig kunt U hier terugvinden.

Standaard zijn volgende velden beschikbaar:

• Gefactureerde klant (laat U toe het voertuig te koppelen aan de eigenaar)
  • Koetswerknummer
  • Nummerplaat
  • Aantal KM
  • Inverkeersstelling

Hier is het mogelijk om een Car-Pass historiek in PDF formaat te downloaden en kan men aanduiden dat voor dit voertuig een Car-Pass verzending niet moet gebeuren door het veld Buitenlands voertuig of voertuig van +3,5 ton te activeren.

Het is mogelijk om extra velden toe te voegen in het tabblad Voertuig via de menu Instellingen> Schermen> Artikelen.

Het selectievakje Vervangwagen laat U toe om dit voertuig te specificeren als een voertuig dat door de garage kan uitgeleend worden aan een klant. Deze optie is enkel beschikbaar indien de corresponderende algemene parameter is geactiveerd. Zie Beheer van vervangvoertuigen.

Voertuigenlijst in de klantenfiche

In de klantenfiche bestaat een tabblad Voertuigen met een overzicht van alle voertuigen van deze klant. Dubbel klikken op een detail lijn opent de artikelfiche van dit voertuig.

Voertuig gekoppeld aan een document

In het documentenscherm laat een nieuw veld Voertuig, welke zich bevindt onder het veld Derde, toe om het voertuig te koppelen aan zijn derde.
Het is daarom mogelijk om een volledige opvolging van elk voertuig te kunnen maken via de Parametreerbare overzichten.

In dit veld kan men

• alle karakters gebruiken om een filter op de voertuigen te activeren
  • of door het karakter + te zoeken in een lijst met alle voertuigen