Levering leveranciers

Leveranciersleveringen worden handmatig gecodeerd of automatisch gegenereerd op basis van de bestellingen, via de knop Levering van het leveranciersorder.

Voor meer details, zie De goederen ontvangen

Via het leveranciersorder wordt hier de leverancierslevering gegenereerd:

Bovenaan de pagina

Productie status

Momenteel is er geen visualisatie van de productiestatus. Maar het dispatchingsscherm, toegankelijk via het menu Bewerkingen > Productie> Dispatching onderdelen naar de werkplaatsen, toont de voorraadstatus van de grondstoffen als geheel en per te produceren artikelen, evenals de produceerbare hoeveelheid van de samengestelde artikelen.

Vanaf Logistics 6.0.18 heeft het dispatchingsscherm de optie Rekening houden met de aantallen om te kunnen voldoen aan de hoeveelheden die zijn gedefinieerd in de geselecteerde werkplaatsbestellingen.

(error) Het dispatchingsscherm beheert nog geen artikelen met batch- en serienummers.

Bovenaan de pagina

Levering werkplaats

De ontvangen grondstoffen die de werkplaats gebruikt voor de productie.

In de meeste gevallen gebruikte de werkplaats de items die nodig waren voor de productie. Om te voorkomen dat al deze hoeveelheden moeten worden gecodeerd, moet u de productiemodule instellen (via het menu Dossier > Instellingen> Algemene instellingen, het tabblad Artikelen).

Net als voor inkooporders, wordt de transformatie van een werkplaatsorder document per document gemaakt (via de knop Levering). Er is geen gegroepeerde transformatie.

Nadat de geleverde hoeveelheden zijn ingevoerd, toont een tussenscherm per geproduceerd artikel de lijst van de componenten met de gebruikte hoeveelheden vooraf ingevuld volgens de parameterinstellingen.

Met deze gevalideerde waarden wordt het werkplaatsafleveringsdocument gegenereerd evenals een voorraadbewegingsdocument met de lijst van de gebruikte grondstoffen.

Bovenaan de pagina

Levering klant

De geproduceerde artikelen zijn op voorraad en kunnen bij de klanten worden afgeleverd via de knop V.Nota van de klantenbestelling

Vertrekkend van de verkooporder is hier de gegenereerde klantlevering: