Nadat de Logistics Database geïnstalleerd is, stelt het programma voor om vervolgens het programma Logistics op de PC te installeren vanwaar net het bestand 'SetupLogistics.exe' is uitgevoerd. Dit deel van het programma zal de benodigde bestanden kopiëren en installeren voor de uitvoering van het programma Logistics op de lokale machine.

Aangezien deze procedure ook dll's installeert, heeft u administratorrechten op deze pc nodig.

• Om het Logistics programma te installeren, klik op 'Klaar' met de optie 'Het programma wordt opgestart' aangevinkt.

• Klik op 'Yes'.

• Voor de installatie van het WorkStation, kies steeds 'c:\winbooks\logistics'.

Deze procedure installeert het programma in de map van de Winbooks programma's. Als het programma "Winbooks accounting" geïnstalleerd is op deze machine, bevindt het zich in 'c:\winbooks'. In het geval dat het programma 'Winbooks accounting' geïnstalleerd is in 'c:\winbooks', moet Logistics verplicht geïnstalleerd worden in 'c:\winbooks\logistics'.

• Bij het installeren van versie 6.0 van Logistics wordt automatisch de installatie van versie 4 van het .NET Framework gestart. U moet dan de stappen volgen om het Framework te installeren.
    Als versie 4 van het .NET Framework al is geïnstalleerd (versie standaard geïnstalleerd op Windows 8), wordt het volgende scherm weergegeven waarin u op de knop Sluiten hoeft te klikken om door te gaan met de installatie van Logistics.

• Op het einde van de installatie van WorkStation stelt de procedure voor om Logistics te starten.

• Wanneer u voor het eerst Logistics opstart, kiest u uw taal:

• Logistics zoekt automatisch naar verschillende locaties waar het bestand "SetUpLogistics.exe" de gegevens heeft geïnstalleerd op alle stations (lokaal of netwerk) in mappen zoals'X:\winbooks\data\logistics'. Om een ​​voorgestelde locatie uit de lijst selecteren, klikt u op deze locatie in de lijst en vervolgens op 'Locate' en dan 'Beëindigen'. Als u de data directory anders heeft genoemd, moet u het pad handmatig opgeven met het tekstveld en de knop 'Locate'.