Vooraf een back-up nemen!

U kunt een gerealiseerde import niet annuleren: het is dus NOODZAKELIJK om eerst een back-up te maken !!!

Verplichte velden

De verplichte velden bij het importeren zijn groen gemarkeerd:

• Voor de artikelen:

• Voor de derden:

Velden gekoppeld aan een andere tabel

Als het te importeren gegeven verwijst naar een tabel, dan moet dit gegeven reeds aangemaakt zijn in de tabel.

Voorbeeld:

U hebt een analytisch veld voor uw artikelen genaamd Familie (in Logistics hebt u al de familie SOFTWARE en HARDWARE), het Excel-blad bevat artikelen die behoren tot de familie DIENSTEN.
Deze code moet tijdens het importeren bestaan, anders wordt deze juist op het scherm weergegeven, maar de code staat niet in de tabel met analytische codes en kan daarom niet worden gebruikt voor sorteren of statistieken. U kunt de tabel natuurlijk steeds naderhand bijwerken.

Velden meerdere keren importeren

U kunt eenzelfde Excel-kolom importeren in meerdere velden van de software.

Voorbeeld:

Voor bepaalde artikelen gebruikt u de artikelreferenties van uw leverancier. U kunt dan de kolom uit Excel importeren in het veld artikelreferentie en in het veld aankoopreferentie.

Verschillende Excel-velden importeren in één Logistics-veld

Omgekeerd is het NIET mogelijk om meerdere kolommen van Excel te koppelen aan 1 veld uit de software. U moet de kolommen in Excel eerst samenvoegen 'concatenate').

Voorbeeld:

Uw artikelcodes bestaan uit de kolom 'familie', die uit 3 karakters bestaat , een scheidingsteken (vb. een punt) en de kolom met de unieke code die uit 16 karakters bestaat voor de unieke code. U moet in Excel eerst een nieuwe kolom aanmaken met de structuur 'fam.code'.

Het is wel mogelijk om in het importscherm een vast waarde en een kolom uit Excel te importeren. Koppel eerst het veld en dubbelklik vervolgens op de kolom « Excel » in het linkerdeel van het scherm.

Na de import, zal lxVal vervangen zijn door de inhoud van de Excel kolom ART. Het eindresultaat van de conversie expressie "KN." + lxVal wordt dan KN.NAAMVANHETARTIKEL voor het artikel met de code NAAMVANHETARTIKEL

Veld met vaste waarde

Als de te importeren waarde dezelfde is voor de volledige kolom, dan kan u die waarde invoeren in Excel of rechtstreeks in het importscherm.

Voorbeeld:

U houdt van alle te importeren artikelen de voorraad bij, de importwaarde hiervoor is 1.

Ander voorbeeld:

U importeert artikelen voor een bepaalde leverancier, u kunt de leverancierscode invoeren in alle regels van het Excel-werkblad of direct in het importscherm. Koppel geen veld, maar dubbelklik op de kolom « Excel » in het linkerdeel van het scherm.

Veld met vooraf gedefinieerde keuzes

De velden van Logistics die voorgedefinieerde keuzes bieden (bijvoorbeeld het veld 'Voorraad' in de artikelfiche), komen overeen met numerieke waarden.

Voorbeeld:

Zo biedt het veld Voorraad (Type voorraad) in het artikelfiche - afhankelijk van de modules - de volgende 5 keuzes:

waarbij Voorraad = waarde 1, Geen voorraad = 2, Lotnummer = 3, Serienummer = 4, Grote reeks = 5

Ander voorbeeld: het veld aanmaakmethode barcodes uit de artikelfiche.

Van boven naar beneden: te importeren waarde = 1,2 of 3.

Formaat met vaste waarde in Logistics

Is de te importeren waarde een vaste waarde, importeert u in een alfanumeriek veld en voert u de te importeren waarde direct in het importscherm in, dan moet u de waarde tussen aanhalingstekens plaatsen.

Voorbeeld:

U hebt een lijst met artikelen en u beheert de eenheden. Alle artikelen die u importeert hebben de eenheid 'Stuk'. U kunt de waarde 'Stuk' in elke rij van het Excel-blad typen, of 'Stuk' in het importscherm.

Importeren zonder berekening

Bij het importeren, maakt de software geen berekeningen. Voorbeeld: in uw Excel-werkblad hebt u een aankoopprijs en een coëfficiënt voor de verkoopprijs. Het volstaat niet om die 2 velden te importeren om automatisch de verkoopprijs te bekomen. U moet ook de verkoopprijs importeren. Kortom: bij een import worden velden slechts 'ingevuld'.