Importformaat: Excel

Principe: u koppelt de velden van een Excel-werkblad aan de velden van de database (klanten/leveranciers, artikelen)

De titels van de kolommen in Excel zijn vrij.

Voor het formaat (lengte, numeriek, alfanumeriek etc.) van de gegevens zie via de menu Help > Database voor de beschrijving van de bestanden en de velden.

In deze help zijn de velden gerangschikt in alfabetische volgorde van de omschrijving.
Kolommen:

• Naam van het veld in de database (deze naam zal u ook gebruiken bij het aanmaken van een parametreerbaar rapport)
  • Veldtype:

WaardeGegevenstypeOmschrijving
    NNumeriek
    CCharacter = alfanumeriek

Indien het te importeren veld een unieke sleutelwaarde is (vb. artikelcode, klant- of leverancierscode, analytische code etc.) dan mag dit veld getypt zijn in kleine letters of hoofdletters maar zonder accenten of speciale karakters (vb. /, *, etc.), bij voorkeur enkel cijfers van 0 tot 9 of de letters van A tot Z.

LLogisch

Voorbeeld: aanvinkveld:

• aangevinkt = waarde = .T. (true),
    • niet aangevinkt = waarde= .F. (false)
    DDatumformaat DD/MM/JJJJ
  • Lengte
  • Omschrijving van het veld (deze omschrijving komt ook voor bij het aanmaken van een parametreerbaar rapport).