De kassaverrichtingen zijn alle geldinkomsten en -uitgaven niet gelinkt aan een verkoop. Net zoals een verkoop, krijgt een kassaverrichting een documentnummer (ticketnummer) wordt opgenomen in de afsluiting en in het kasboek.
Klik op het ikoon voor de kassaverrichtingen :
Het programma stelt de volgende kassaverrichtingen voor :

1. Beginsaldo : om het saldo in te voeren waarmee u start
  2. Banktransfer : om het bedrag in te voeren dat u uit de kassa haalt om op uw bankrekening te storten.
  3. Diverse uitgave : om een bedrag in te voeren dat u uit de kassa gehaald hebt om bijvoorbeeld postzegels te kopen.
  4. Diverse inkomst : om het bedrag in te voeren dat de klant u cash heeft betaald voor een openstaande factuur.
  5. Betaling klant: De betaling van een kassaverkoop, factuur of creditnota van een klant.
  6. Betaling leverancier: De betaling van een leveringsnota, factuur of creditnota van een leverancier

Beginsaldo

• Voor versies ouder dan Logistics versie 5.5.7, is deze bewerking alleen beschikbaar als de instelling Beheer van een beginkassa met definitief afsluiten van documenten niet is ingeschakeld.
  • Als in Logistics vanaf versie 5.5.7 de parameter Beheer van een beginkassa met definitief afsluiten van documenten in het dossier is geactiveerd, is het mogelijk om een kassa handmatig toe te voegen via het back-office documentscherm (documentenscherm 4.2 of 5.0). Het beginsaldo van de kassa wordt toegevoegd aan het bestaande kassasaldo uit een vorige boeking. In dit geval wordt een waarschuwingsbericht weergegeven waarin de gebruiker wordt gevraagd te bevestigen dat hij / zij dit wel wil doen. Deze mogelijkheid is nodig om een POS-dossier met beginsaldi te kunnen starten om zodoende het eerste bedrag van de kassa op de eerste verkoopdag in te kunnen voeren.

zie ook De kassa afsluiten

Dit is bijvoorbeeld het scherm dat verschijnt door op Diverse uitgave te klikken of door op F5 te drukken.

De diverse getoonde mogelijkheden kan je bepalen via Bestand > Tabellen > Algemeen > Algemene rekeningen

Wil je slechts 1 mogelijkheid gebruiken, dan dien je op dagboekniveau - Tabblad Diversen "Diverse uitgave" in te vullen