Open de Parameters voor de verzending van e-mails in het tabblad Voorkeursinstellingen van de algemene parameters.

Op deze pagina:

Deze parameter moet op elke pc worden ingesteld.

Logistics kan e-mails standaard verzenden via Microsoft Outlook of rechtstreeks via het SMTP-protocol (voor o.a. Office365)

De optie Betreft de knop 'Verzenden/Afdrukken', een extra exemplaar op papier afdrukken is beschikbaar voor de knop Verzenden/Afdrukken in het afdrukscherm van documenten. Zie de uitleg van de functie op Verzenden / Afdrukken.

Outlook

Keuze Outlook uitgeschakeld

Als Outlook is geïnstalleerd maar de Outlook-optie grijs blijft in de keuzelijst Verzendingswijze, is dit in de meeste gevallen te wijten aan het antivirus dat Outlook verbergt voor andere toepassingen, waaronder Logistics. De oplossing is om de instelling van het antivirus te wijzigen zodat Logistics kan communiceren met Outlook. In het geval dat er geen dergelijke configuratie in het antivirus is, moet u Outlook opnieuw installeren door het antivirus gedurende de installatie volledig uit te schakelen.

OptieOmschrijving
De e-mail onmiddellijk verzenden

Met deze optie wordt de e-mail niet opgeslagen in concept-Outlook en wordt deze e-mail rechtstreeks verzonden.

Definieer de methode voor het verzenden van een e-mail op dagboekniveau (6.2)

De verzendmethode van een e-mail kan per dagboek worden ingesteld.

Deze methode heeft voorrang op de algemene regel.

Toon de conceptversie bij creatieAls de optie E-mail onmiddellijk verzenden is uitgeschakeld, wordt de e-mail automatisch geopend nadat deze is opgeslagen in Outlook-concepten.
Definieer de methode op dagboekniveauHet al dan niet tonen van een conceptversie kan per dagboek worden ingesteld.
Een Outlook sjabloon gebruikenMet deze optie wordt een geselecteerd model in Outlook toegepast op e-mails die worden verzonden vanuit Logistics.

Begin van de pagina

SMTP (Gmail, Office365, ...)

Als het wachtwoord telkens wordt leeggemaakt tijdens het configureren, heeft de gebruiker waarschijnlijk onvoldoende schrijf-rechten op het werkstation.

OptieOmschrijving
Adres van de SMTP mail-server

Om u te helpen bij het invullen van deze informatie, is een keuzelijst beschikbaar via de knop

Poortnummer

Afhankelijk van het gebruikte protocol, moet het juiste poortnummer gebruikt worden (Poort 25 of poort 465 of 587 in beveiligde modus)

Beveiligde verbinding

Hiermee kunt u een beveiligde verbinding kiezen voor het verzenden van e-mails via SMTP. Als voor een beveiligde verbinding wordt gekozen, moet u naast het e-mailadres en het SMTP-serveradres de gebruikersnaam, het wachtwoord en het poortnummer opgeven. (Poort 25, of poort 465 of 587 in beveiligde modus). De Gebruikersnaam is meestal het e-mailadres en het SMTP-wachtwoord is het wachtwoord dat voor dit e-mailaccount wordt gebruikt.

GebruikersnaamDe gebruikersnaam komt meestal overeen met het e-mailadres
Wachtwoord SMTPHet SMTP- wachtwoord is het wachtwoord dat voor dit e-mailaccount wordt gebruikt
E-mail adres van de afzenderE-mailadres van de afzender
Gebruik het tussenscherm om de e-mail te bewerken voordat u deze verzendtToont een scherm waarmee u de te verzenden e-mail kunt wijzigen. (Wordt niet weergegeven in geval van meervoudig verzenden.)

Gmail

Sinds 30 mei 2022 wordt de toegang tot de minst beveiligde applicaties door Google uitgeschakeld. Dit is nog niet van toepassing voor "Google Workspace"-accounts of "Google Cloud Identity"-klanten, maar dat zal ook niet lang meer duren.
U moet daarom een ​​applicatiewachtwoord configureren en dit wachtwoord invoeren in Logistics, ter vervanging van uw gebruikelijke wachtwoord.

Office365

Begin van de pagina

Inhoud van de E-mail

OptieOmschrijving
Expressie voor het onderwerp van de e-mail

Het onderwerp van de e-mail is standaard: code dagboek gevolgd door het nr. van het document en de naam van uw licentie.

E-mails in HTML-formaat verzendenMet deze optie kunt u het HTML-formaat gebruiken voor een e-mail die wordt verzonden vanuit Logistics.
Expressie voor de inhoud van de e-mail

De hoofdtekst van de e-mail is standaard leeg.

U kunt een uitdrukking invoeren, bijvoorbeeld als u GetTextByKey ('OFFER') ingeeft, gebruikt Logistics de inhoud van de standaardtekst met de sleutel 'OFFER' (Bestand> Tabellen> Bibliotheek typeteksten)

Dynamisch personaliseren

O.a. via onderstaand event E_SendEmail gecombineerd met typeteksten (Bestand> Tabellen> Bibliotheek typeteksten) kan de e-mail dynamisch gepersonaliseerd worden.

Tekst per dagboek

Wilt u per dagboek een andere standaardtekst? Gebruik dan de dagboekcode als sleutel van de te gebruiken tekst.

bv. GetTextByKey (JNL.jnl) en maak in de Bibliotheek typeteksten verschillende teksten aan waarvan de sleutel overeenkomt met de code van het dagboek.

Activering handtekeningNa activering worden de gepersonaliseerde handtekeningen uit de typeteksten (Bestand> Tabellen> Bibliotheek typeteksten) gebruikt om een handtekening te plaatsen. Deze handtekeningen beginnen telkens met ES.
Afdrukken extra exemplaar

Een mogelijkheid om na het verwerken van documenten via de knop Verzenden/Afdrukken een extra exemplaar op papier te drukken.

De optie Deze vraag verbergen laat u toe om te voorkomen dat telkens een bevestiging gevraagd wordt aan de eindgebruiker om dit extra exemplaar af te drukken.

E-mailadres voor het versturen van de kopie Deze adressen worden toegevoegd als CC of BCC van de e-mail.

Begin van de pagina

Event

Het verzenden van een e-mail vanuit Logistics kan ook via een specifieke programmering bijgestuurd worden door het event E_SendEMail toe te voegen in de custevent (toegankelijk via het menu Tools > Macrocommando, tabblad Programma).

PROCEDURE E_SendEMail
    LPARAMETERS pcTo, pcSubject, pcBody, pcOption, pcAttach1, pcAttach2, pcAttach3, pcAttach4, pcAttach5, pcAttach6, pcAttach7, pcAttach8, pcAttach9

RETURN .F.

Begin van de pagina