Deze optie is beschikbaar met de module Voertuigenbeheer (G).

Enkel beschikbaar in het nieuwe documentenscherm.

De module voertuigenbeheer genereert de XML bestanden voor de Car-Pass aangiftes

Op deze pagina:

TLS 1.2

Vanaf 16/10/2021 is een nieuwe infrastructuur van Carpass geactiveerd. De communicatie moet dan minimaal gebruik maken van het protocol TLS 1.2

Logistics 6.2.27 / Logistics 7.0.6 is de minimale versie om mee te kunnen werken.

Certificatie Car-Pass

Op https://www.car-pass.be/en/professional kunt u zien dat Logistics 6.1.9 een Car-Pass approved DMS (Dealer Management System) is

Toegang

Voordat U een Car-Pass aangifte kunt verzenden, moet U contact nemen met Car-Pass om de toegangscodes te activeren. Deze toegang laat U toe om de aangiftes via het internet te verzenden.
Alle noodzakelijke informatie is beschikbaar op de website van Car-Pass.

Parameters

In Logistics vult U de Car-Pass gebruikersgegevens in via de menu Instellingen> Instellingen> Algemene parameters, tabblad Opties, module Voertuigenbeheer. Klik op de knop .

Parameter

Omschrijving

Gebruik webservice

Indien deze optie niet geactiveerd wordt, is er geen communicatie met de webservice van Car-Pass mogelijk en worden de aangiftes toegevoegd in het batch-systeem van de lijst van verzendingen. Deze worden de volgende dag doorgestuurd.

Code gebruiker

Identificatiedode van de entiteit die de informatie van het voertuig gecodeerd heeft

Wachtwoord

Het wachtwoord van de gebruiker om een verbinding te maken met de Car-Pass webservice.

Test verbinding
Mogelijkheid om te weten of de verbindingsparameters juist zijn.

Logistics 6.2.12

Vanaf Logistics 6.2.12 kan U verschillende Car-Pass gebruikersgegevens per dagboek instellen.

Generatie aangiftes

Na het registreren in het documentenscherm van een interventie bij een voertuig worden de aangiftes naar Car-Pass automatisch verzonden. Indien er een foutieve communicatie met Car-Pass gebeurd, kunt U de Car-Pass aangiftes via het batch systeem verzenden via de menu Uitwisseling> Carpass verzending.

Verzenden aangiftes

De aangemaakte XML bestanden worden automatisch verzonden. En dit voor elke type document die de stock wijzigt en een vermelding van een voertuig bevat. Een offerte wordt dus nooit verstuurd naar Car-Pass.

Indien 2 documenten op dezelfde dag voor hetzelfde voertuig aangemaakt worden (met dezelfde of een andere km stand), moet de verzending van de 2de aangifte voorkomen worden omdat er slechts 1 aangifte per dag naar Car-Pass kan verzonden worden. Hiervoor bestaat de optie Uitsluiten Carpass in het tabblad Carpass van het document.
Maar voor het versturen van het 2de document zal Logistics steeds een bevestiging vragen:

Indien de verzending van het 2de document bevestigd wordt, wordt het volgende scherm getoond. In deze situatie dient U te beslissen wat er moet gebeuren met de aangifte. En bij twijfel, neemt U contact met Car-Pass.

Wanneer er te veel aangiftes voor hetzelfde voertuig verzonden worden, aanvaardt Car-Pass deze niet meer en dient U deze situatie rechtstreeks met Car-Pass te regelen.

U dient het correctieverzoek verder aan te vullen, ondertekenen en per e-mail te verzenden naar Car-Pass.

Artikel fiche

Vanaf versie 6.1.9 is het ook mogelijk om via het tabblad Voertuig in het artikelscherm de Km-stand naar Carpass te verzenden.

De Logistics gebruiker SYSTEM heeft de mogelijkheid om de historiek van de communicatie met Car-Pass te raadplegen via de knop die zich in het tabblad Carpass van het document bevindt.