Artikelen

De omschrijving (in meerdere talen) in de artikelfiche van een artikel wordt gebruikt als titel van het artikel op de site.

De knop Beheer afbeeldingen laat toe om de afbeelding(en) van het artikel op de site weer te geven.

In het tabblad Notitie, kunnen eenvoudige of HTML nota's (in meerdere talen) gebruikt worden voor de beschrijving van een artikel op de site.

De analytische codes dienen om het artikel in de boomstructuur van de site te plaatsen en een navigatiemenu van de site te bouwen.  De analytische codes die gelinkt zijn aan elk artikel, zijn wijzigbaar in het tabblad Boekh. - Analytische Uitsplitsing van de artikelfiche.

In het tabblad Voorwaarden, kan het veld Leverancier gebruikt worden om de artikelen op de website te filteren per leverancier.  De leverancier van elk artikel kan naar de site verstuurd worden tijdens de export van klanten op de site (zie hieronder voor de export van klanten).

De configuratie van E-commerce van elk artikel kan gedefinieerd worden in het tabblad PrestaShop van de artikelfiche.

Veld

Beschrijving

Gepubliceerd artikel

Geeft aan of het artikel al dan niet zichtbaar moet zijn op de website.

• Ingeval dat het artikel nog nooit naar de site geëxporteerd werd, vink dit vakje aan en klik vervolgens op om het artikel te exporteren naar en zichtbaar te maken op de website.
  • Ingeval dat het artikel reeds naar de site geëxporteerd werd en de informatie betreffende dit artikel werd gewijzigd, klik opnieuw op om de informatie te updaten op de website.
  • Indien u een artikel niet meer op de site wenst te zien, deselecteer dit vakje en klik vervolgens op om dit artikel onzichbaar te maken op de website.  Het is natuurlijk niet nodig om op   te klikken voor artikelen die nooit op de website gepubliceerd zijn.

Het is mogelijk om alle artikelen die gepubliceerd zijn of die aangepast zijn, in één keer te exporteren via de menu Bewerkingen >E-commerce >PrestaShop - Export van artikelen.

Niet beschikbaar voor de verkoopOok al is het artikel gepubliceerd, je kan hiermee aanduiden dat ze niet beschikbaar is voor de verkoop
Informatie

Sterproduct

Vink dit vakje aan om een artikel op de voorgrond te plaatsen van de homepage van uw site.

Tonen bij "Solden"Vink dit vakje aan om aan te geven dat het artikel in solde is door op de artikelpagina een "Solden" -logo weer te geven en via een tekst op de pagina met de lijst met artikelen.
Merk

Het veld Merk kan gebruikt worden om de artikelen per merk/fabrikant te filteren op de website.  Laat dit veld blanco of maak het terug blanco (door het te selecteren en op Ctrl +Space te klikken) om geen merk voor dit artikel te exporteren.

Bij voorraadtekortGekoppeld aan de optie met dezelfde naam in PrestaShop, om te bepalen of de verkoop van een artikel nog steeds is toegestaan wanneer het artikel niet meer op voorraad is. Als er geen waarde of "Standaardwaarde (parameters)" is geselecteerd, wordt het onderbrekingsgedrag bepaald door de algemene PrestaShop-standaardinstelling (pagina Producten van de winkelparameters, sectie Productvoorraad , optie Sta het bestellen van producten niet op voorraad toe).
Prijs verbergenPrijs niet tonen
DoorverwijzenDoorverwijzen naar een ander artikel indien niet meer gepubliceerd
Taal
Korte omschrijving

Deze korte beschrijving wordt weergegeven in:

• de webpagina's met artikellijsten
  • en aan de bovenkant van het artikel

Als deze korte beschrijving leeg blijft, wordt de beschrijving op het tabblad Notitie gebruikt voor beide:

• de lange omschrijving (onderaan de artikelpagina)
  • de korte omschrijving (bovenaan de artikelpagina)
  • en de bladzijden met artikellijsten
Referencering (SEO)

De 3 velden Titel, Omschrijving en Sleutelwoord bevatten noodzakelijke informatie voor de zoekmachines.

Deze informatie is dus niet zichtbaar op de website, maar ze zijn wel nuttig om de SEO van uw e-commercesite te verbeteren.

Als de Titel leeg is, wordt de omschrijving automatisch opnieuw gebruikt als SEO voor dit artikel.

Melding indien artikel niet in voorraadEen aangepaste boodschap tonen indien van toepassing
Melding indien artikel niet in voorraad maar vooruitbestelling toegelaten isEen aangepaste boodschap tonen indien van toepassing
Vervoer
Lengte, hoogte, diepte, gewicht
Deze 4 velden laten toe om de karakteristieken van dit artikel te specificeren (hoogte, breedte, diepte en gewicht).
Analytische
Andere referentiëring (analytische)Laat u toe om eenzelfde artikel in verschillende categorieën weer te geven op de e-commercesite.
Verbonden artikels
Verbonden artikelsEen artikel kan gerelateerd zijn aan andere items (accessoires). Deze gekoppelde artikelen worden weergegeven op dezelfde pagina als het hoofdartikel.

Begin van de pagina

Beheer kenmerken

Activering

De activering kan u doen via Dossier > instellingen > Algemene parameters, tabblad artikelen en activeer "Beheer kenmerken" aan de rechterkant:

Gebruik

Het beheer gebeurt op artikelniveau, tabblad Kenmerk

In dit scherm heeft u de mogelijkheid om een waarde toe te voegen via de knoppen aan de rechterzijde.

Om een kenmerk te bewerken, kunt de knop Wijzigen gebruiken of u dubbelklikt op de lijn.

Deze informatie wordt tegelijkertijd met het artikel verzonden.

Let op, als u een nieuw kenmerk verzendt en u wilt dat deze verschijnt in de filter aan de linkerzijde van de website, dient u hiervoor de module faceted search in de BO van Prestashop te activeren.

Wat zijn de voordelen?

Kenmerkenbeheer heeft verschillende voordelen:

• Hiermee kan een artikel nauwkeurig worden beschreven

• Hiermee kunt u artikelen filteren op basis van deze kenmerken

• Hiermee kunt u artikelen onderling met elkaar vergelijken.

Begin van de pagina

Analytisch beheer van artikelen

De analytische codes van artikelen in Logistics gebruiken categorieën om de artikelen te ordenen op de PrestaShop website.

Via de menu Bestand > Tabellen > Analytische plannen > Artikelen, is het mogelijk om:

• de omschrijving van de analytische plannen die op de site verschijnen, te veranderen (in meerdere talen),
  • een illustratie die zichtbaar is op de site te koppelen aan elk analytisch plan via de knop Beheer afbeeldingen,
  • de volgorde waarin de analytische plannen in de navigatiemenu op de site verschijnen te bepalen via een volgnummer (0, 1, 2, …), aangeduid in het veld Positie in elke analytisch plan,
  • een analytisch plan zichtbaar of onzichtbaar te maken op de site via het vakje Niet zichtbaar op het internet.

Na één of meer wijzigingen in de analytische informatie is het mogelijk om al deze wijzigingen naar de website te exporteren via de menu Bewerkingen > eCommerce > Tools > Bijwerken analytische gegevens. Bij het exporteren of bijwerken van een artikel op de website, wordt de toevoeging of update van de analytische velden met betrekking tot dit artikel automatisch uitgevoerd indien nodig.

De volgorde waarin de analytische velden in het navigatiemenu op de site worden weergegeven, kan niet worden gedefinieerd vanuit Logistics. Deze volgorde kan worden gedefinieerd via het administratiegedeelte van PrestaShop, in het gedeelte Categorie.

Begin van de pagina

Update van de site

De eerste update van de site moet beginnen met :

• de verzending van artikelen via de menu Bewerkingen > E-Commerce > PrestaShop - Export artikelen
  • de verzending van klanten via de menu Bewerkingen > E-Commerce > PrestaShop - Export klanten.

Als u een ander gegeven aanpast in de artikelfiche, dient u:

• te klikken op de knop in de artikelfiche, om het artikel te updaten op de E-Commerce site,
  • na een aanpassing van meerdere artikelen, opnieuw een verzending te doen van alle artikelen waarin de gegevens zijn aangepast sinds de laatste export naar de site, via de menu Bewerkingen > E-Commerce > PrestaShop - Export artikelen.

De slapende artikelen worden nooit geëxporteerd naar de site.

Het nieuwe exportscherm (vanaf versie 6.2) bevat verschillende filters:

Nadat de te gebruiken filters gekozen zijn, worden de te verwerken artikelen getoond in het Selectie-overzicht nadat U op de knop "Maak uw keuze" klikt. Deze knop dient U ook te gebruiken indien U nadien de filters nog eens wijzigt.

Als U deze artikelen niet meer wil tonen op de website (bv het seizoen is voorbij), klikt U op de knop "Verwijderen van de website". De knop "Verzenden naar de website" dient om deze artikelen te activeren op de website.

Een ander voorbeeld: u wilt geen artikel zonder foto op de site hebben. U moet dan klikken op "Met afbeeldingen", vervolgens op "Maak uw keuze" en "Verzenden naar de website". Als u al artikelen zonder foto's hebt verzonden, moet u deze verwijderen door de tegenovergestelde bewerking uit te voeren met de knop "Verwijderen van de website"

De filterkeuze "te exporteren artikel(en)" selecteert alle artikelen die volgens Logistics nog behandeld zouden moeten worden. Zowel de toe te voegen artikelen als de te verwijderen artikelen.

Om de bestaande afbeeldingen van de website te verwijderen en ze te vervangen door de huidige, activeer de parameter 'Forceer de vervanging van de afbeeldingen van de website'

In de algemene parameters kan de standaard werkwijze bepaald worden.

Begin van de pagina

Het ontvangen van bestellingen

Om in Logistics webbestellingen te ontvangen, zijn er twee mogelijkheden :

• (aanbevolen optie) de nieuwe opdrachten, ontvangen via de website, kunnen eenvoudig in Logistics worden geïmporteerd (zonder de installatie van webservices) via de menu Bewerkingen > E-Commerce > Prestashop – Importeert de niet- gesynchroniseerde bestellingen,
  • een andere optie, die de installatie van de Webservices vereist, laat toe om rechtstreeks de webbestellingen in Logistics te ontvangen (zonder langs de menu Bewerkingen te gaan).

De webbestellingen worden verzonden naar het dagboek gedefinieerd in de Configuratie van PrestaShop vanuit Logistics. En een notificatie van de bestelling wordt via e-mail verzonden.

Begin van de pagina

Beheer van informatie verbonden aan bestellingen

De voorraad van elk artikel wordt bijgewerkt op de website tijdens de export/update van het artikel en indien nodig, tijdens elke verandering van het document (toevoeging, bewerking, verwijderen van het document). De weer te geven voorraad op de website kan al dan niet rekening houden met de backorder klant en de backorder leverancier in functie van de gekozen algemene instellingen.

De status van de bestelling wordt automatisch geüpdatet op de website, tijdens de aanpassing van de status van de bestelling in Logistics.

De referentie van de PrestaShop-bestelling, de enige bekende referentie voor de klant die besteld op de website, wordt weergegeven in het veld PrestaShop-nr. van het documentenscherm.

Begin van de pagina

Klanten (gebruikers van de site)

De klanten worden geïdentificeerd aan de hand van hun e-mailadressen. De niet-geïdentificeerde klanten in Logistics die een eerste bestelling plaatsen op de site, worden aangemaakt tijdens de import van deze bestelling in Logistics.

Als de informatie over de klanten geëxporteerd is (via de menu Bewerkingen > E-Commerce > PrestaShop > Export klanten), houden de weergegeven prijzen op de website rekening met de specifieke prijzen per klant gedefinieerd in Logistics.

Mail voor de generatie van een nieuw gepersonaliseerd paswoord

De tekst van de e-mail die verzonden wordt via de knop Een nieuw wachtwoord invoeren kan gepersonaliseerd worden via de menu  Bestand> Instellingen > Bibliotheek typeteksten door gebruik te maken van volgende sleutels :

• ECOMMAILS<language_code> voor het onderwerp van de e-maill (voorbeeld: ECOMMAILSF voor de Franse tekst).
  • ECOMMAILH<language_code> voor het begin van de e-mail (voorbeeld: ECOMMAILHN voor de Nederlandse tekst).
  • ECOMMAILF<language_code> voor het einde van de e-mail (voorbeeld: ECOMMAILFE voor de Engelse tekst).

De codes van de bestaande talen zijn beschikbaar via het veld Taal in de klantenfiche of via de menu Bestand > Algemeen > Talen.

Begin van de pagina