Parameters voor de boekhoudkoppeling

Via het menu Tools / Boekhoudkoppeling / Parameters voor de boekhoudkoppeling, krijg je toegang tot het scherm Parameters voor de boekhoudkoppeling.

In de optie Boekhoudprogramma, kies BOB.

Toegang tot BOB vanuit Logistics

Met Logistics (niet nodig bij Flex) moet de volgende regel worden toegevoegd aan het bestand logistics.ini om BOB te kunnen selecteren:

logistics.ini
LikeFlex = Yes

Begin van de pagina

Boekhoudprogramma OFF-LINE

Een koppeling tussen Logistics/Flex en BOB wordt beschouwd als een offline koppeling wanneer deze 2 softwarepakketten niet op dezelfde werkpost zijn geïnstalleerd.

1. Verwijder in Logistics/Flex het vinkje bij de optie Boekhoudprogramma ON-LINE en geef in het veld 'Bestemmingsmap voor de ACT /CSF-bestanden' aan in welke map de uitwisselingsbestanden k_doc.dbf en k_third.dbf door Logistics worden geplaatst.
  2. Nog steeds in Logistics/Flex, genereer de uitwisselingsbestanden via het menu Tools / Boekhoudkoppeling / Koppel facturen / creditnota's.
    (warning) Als een foutmelding aangeeft dat het bestand CUBSP.DEF niet in de directory wordt gevonden, moet u de optie Off-line koppeling met BOB aanvinken (behalve voor de oudere BOB-versies) in de algemene parameters (zie het gedeelte over de boekhoudkoppeling hieronder).

In een offline link wordt de LinkFlex-utility gebruikt om de gegevens van Logistics/Flex te importeren in BOB op een station waar Logistics/Flex niet is geïnstalleerd (alleen BOB is op dit station geïnstalleerd).

1. Op het andere werkstation waar BOB is geïnstalleerd, moet LinkFlex op dit werkstation worden geïnstalleerd via het installatieprogramma SetupLinkFlex dat beschikbaar is in het reseller-gedeelte van www.winbooks.be.
  2. De 2 uitwisselingsbestanden worden overgebracht naar het werkstation met BOB.
  3. Deze worden vervolgens geïmporteerd in BOB via het LinkFlex-exe (beschikbaar in het reseller-gedeelte van winbooks.be).
    Zie ook hieronder de sectie FAQ-LinkFlex

Boekhoudprogramma ON-LINE

Een koppeling tussen Logistics/Flex en BOB wordt beschouwd als een online koppeling wanneer deze 2 softwarepakketten op dezelfde werkpost zijn geïnstalleerd.

Selecteer de optie Boekhoudprogramma ON-LINE en vul alle velden in het tabblad 'Toegang tot boekhoudprogramma' in.

Hieronder is een voorbeeld van een typische configuratie van een koppeling naar BOB-accounting.

ParameterBeschrijving
ProgrammabestandenpadDirectory met het uitvoerbare BOB.exe : C:\BOB50\
Nr dossierBOB-dossier code (C:\BOB50\DATA\<code dossier>\).

Naam gebruiker

Code van een BOB-gebruiker.

Bestandenpad voor aan te maken bestanden

LINK-map voor de tijdelijke overdrachtsbestanden : C:\BOB50\DATA\LINK\<code dossier>\

In de sectie [DIR] van het bestand C:\BOB50\BOB.ini moet de volgende regel worden toegevoegd met de parameter LINK en het pad naar de LINK-map als waarde:

BOB.ini
LINK = C:\BOB50\DATA\LINK
Zie de Parameters voor de boekhoudkoppeling voor de andere parameters in dit scherm.

Begin van de pagina

Boekhoudkoppeling

Via het menu Dossier / Instellingen / Algemene parameters in het tabblad 'Opties',

• vink de optie Boekhoudkoppeling aan
  • en via de knop ,
    • vink de optie 'Directe toegang tot de boekhoudgegevens' aan
    • een vink ook de optie 'Off-line koppeling met BOB' aan (verplicht voor BOB ADS).

Module B4

Een koppeling naar een BOB ADS-bestand vereist de gratis B4-module (BOB ADS-ondersteuning) in Logistics/Flex.

Begin van de pagina

BTW-codes

In de tabel met BTW-codes mag, in tegenstelling tot een link naar WinBooks Accounting, het veld Boekhoudcode niet worden gevuld met de interne code van BOB maar moet leeg worden gelaten of eventueel vermeldt daarin de code die gewoonlijk wordt gebruikt in BOB-boekhouding.

Begin van de pagina

BOB 3.x ADS local

Logistics/Flex 6.0 is compatibel met BOB 3.x met behulp van de lokale ADS-client.

Hiervoor moet het bestand logistics.ini / flex.ini in Logistics/Flex volgende regel bevatten:

logistics.ini - flex.ini
AdsLocal = Yes

en de sectie [DIR] van het bestand C:\BOB50\BOB.ini moet de volgende regel bevatten:

BOB.ini
LINK = C:\BOB35\LINK\

Begin van de pagina

OPTION NOT AVAILABLE

Het bericht OPTION NOT AVAILABLE betekent dat de BOB-licentie moet worden aangepast omdat deze geen BOB LINK bevat in de lijst met producten.

INVALID LINK PATH

In de sectie [DIR] van het bestand C:\BOB50\BOB.ini moet de volgende regel worden toegevoegd met de parameter LINK en het pad naar de LINK-map als waarde:

BOB.ini
LINK = C:\BOB50\DATA\LINK

INVALID PASSWORD

Vink via het BOB-gebruikersbeheer in het tabblad 'Diversen de optie 'Geen authenticatie voor BOB-Link' aan.

FAQ - Borland Database Engine

Als de volgende fout wordt weergegeven in het bestand LNK.LOG bij het koppelen naar BOB-accounting:

ERROR   108      Open header table(An error occurred while attempting to initialize the Borland Database Engine (error $2108)) (ENTRYSAL BOKHVENT.DBF BOKLVENT.DBF)

dan moet de Borland Database Engine (BDE) worden geïnstalleerd.

Begin van de pagina

FAQ - LinkFlex

'ACE32.DLL' NOT FOUND

LinkFlex toont een 'wait window'- scherm in de rechterbovenhoek met het bericht: 'ACE32.DLL' NOT FOUND
Oplossing: Kopieer het bestand ace32.dll (en axcws32.dll) in de map waarin BOB.exe zich bevindt (C: \ BOB50 \), naar de map waar LinkFlex.exe zich bevindt.

Error 6080

LinkFlex toont de foutboodschap: Can't AdsConnect26('C:\BOB50DATA\COMMON\') : error 6080

Oplossing: Kopieer het bestand  axcws32.dll (en ace32.dll) in de map waarin BOB.exe zich bevindt (C: \ BOB50 \), naar de map waar LinkFlex.exe zich bevindt.

Deze fout kan ook voorkomen in een Logistics met een online link naar BOB. In dit geval moet u de nieuwste Logistics setup installeren.

Variabele 'GCCOPRGDIR' niet gevonden

LinkFlex geeft de foutmelding weer: Variabele 'GCCOPRGDIR' niet gevonden.

Oplossing 1: zie hierboven sectie 'ACE32.DLL' NOT FOUND als een melding met deze tekst vóór de foutmelding wordt weergegeven.

Oplossing 2: als het adrctrylib-veld niet aanwezig is in het uitwisselingsbestand k_third.dbf dat wordt gegenereerd door Logistics/Flex, update dan Logistics/Flex naar versie 4.2 of hoger (of voeg dit veld toe in de k_third.dbf-tabel).

Begin van de pagina