De betalingsaanmaningen worden opgeroepen via het menu Afdrukken > Aanmaningen.

Het volgende selectiescherm wordt geopend:

Met de filter 'Enkel klanten met vervallen facturen afdrukken sinds meer dan x dagen' kunt u de klanten filteren van wie de facturen een bepaald aantal dagen zijn vervallen (vanaf versie 6.2).

Als u op Uitvoeren klikt, verschijnt er een voorstel met betalingsaanmaningen:

Vorig niv.: vorig aanmaningsniveau
Huidig niv.: huidig aanmaningsniveau

Om op een aanmaning geen factuur te vernoemen, zet u het huidige niveau op 0.
Als een klant facturen van verschillende niveaus heeft, wordt de tekst van het hoogste niveau gebruikt.
U kunt ook het veld Notitie gebruiken om opmerkingen in verband met bepaalde facturen te noteren. Dit kan gebruikt worden bij telefonische aanmaningen bijvoorbeeld.

Als een creditnota een factuur annuleert, geeft u een fictieve betaling in op de factuur en op de creditnota om ze te vereffenen.

Na goedkeuring van dit scherm stelt het programma voor deze aanmaningen af te drukken. Vervolgens stelt hij voor om een samenvattingslijst (het totale open bedrag per klant) en vervolgens een gedetailleerde lijst (de facturen van de aanmaningsbrieven) af te drukken.

Vervolgens wordt bevestiging gevraagd om de aanmaningen te registreren. Dit heeft als gevolg dat het aanmaningsniveau van de facturen verhoogd wordt voor de volgende keer.

Genereren aanmaningen: gepersonaliseerde tekst gebruiken (vanaf versie 6.2)

Het is nu mogelijk om een tekst aan te passen voor het verzenden van e-mails via het evenement E_SelRepor_SendReportByMail

Een voorbeeld:

FUNCTION E_SelRepor_SendReportByMail
    LPARAMETERS pcEmailSubject, pcEmailBody, pcTitle, pcReport, pcTable         && Ex : pcTitle = "Rappel client", pcReport = 'rappel', pcTable = 'RAPPEL1'

RETURN

ENDFUNC